Πολλά και αυξανόμενα τα παράπονα για το Δήμο Χανίων και την Δημοτική αρχή, καθότι ένα και πλέον χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, πλην των ουσιαστικών θεμάτων.

Το παραπάνω αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά σήμερα, μέσα από την επιστολή μίας οικογένειας, της οποίας μία λεμονιά εμπόδιζε το πεζοδρόμιο, στην οδ. Ελύρου, στην περιοχή του ΙΚΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γιώργος Βαθυλάκης, ο Δήμος Χανίων προχώρησε σε κλάδεμα των δέντρων που έχουν φυτευτεί στο σημείο και μαζί με αυτά, του έκοψαν χωρίς σωστή μέριμνα από Γεωπόνο και κυρίως χωρίς να τον ενημερώσουν, μία λεμονιά που φροντίζει 20 χρόνια. 

Στην επιστολή του αναφέρει: 

«Στις 22/10/2015 το τμήμα Πράσινου του Δήμου Χανίων προέβη στην αποψίλωση και κλάδεμα δένδρου στο δρόμο του Κ.Η.Φ.Η που βρίσκεται κοντά στο ΙΚΑ Χανίων.

Διαμαρτύρομαι έντονα διότι μέσα στα υπόλοιπα δένδρα που είχε φυτέψει ο Δήμος Χανίων (εξωτικά) και έκαναν το “κλάδεμα”, αποψίλωσαν και τη λεμονιά 20 χρόνων που υπήρχε στην ιδιοκτησία μου που βρίσκεται και η κατοικία μου, από βασικά κλαδιά με 50 κιλά λεμόνια επάνω.

1)  Δεν υπήρχε εκείνη την ώρα στο χώρο ο υπεύθυνος γεωπόνος

2) Δεν ενημερώθηκα ποτέ από το τμήμα του Δήμου όπως όφειλε να πράξει, να φροντίσω να κόψω τα κλαδιά που ενοχλούσαν και αν δεν το έκαναν να επενέβαιναν εκείνοι.

Θέλω να επισημάνω ότι: το πεζοδρόμιο που ενοχλούσαν τα κλαδιά δεν είναι καθόλου συχνής πορείας και πάνω σε αυτό υπάρχουν πολλά δένδρα εξωτικά κ.α. το οποία το καλοκαίρι φροντίζουμε οι κάτοικοι στο πότισμα, αλλά και τώρα η κακοτεχνία που έγινε στο κλάδεμα της (τραβήγματα), μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες με τη φύση πάνω από όλα.

Όλοι λοιπόν οι κατέχοντες κοινωνικούς και κυβερνητικούς θώκους στις μέρες μας (τις ημέρες της κρίσης) θα πρέπει να είναι πολύ υπεύθυνοι για τη θέση που κατέχουν, γιατί σ’ αυτή τη χώρα μόνο οι πολίτες δε φταίνε (ούτε και τα παιδιά των πεντάμηνων που τους μαστίζει η ανεργία).

ΥΓ. Τουλάχιστον οι ιθύνοντες ας ζητούσαν ένα συγγνώμη – κάναμε λάθος και ας ήταν κάτι απλό. Φανταστείτε όταν γίνονται μεγάλα λάθη.

Γ. Βαθυλάκης»

Ποιες όμως είναι οι προτεραιότητες του Δήμου Χανίων; Κόβουν τα δέντρα των πολιτών την ώρα που άλλα σημεία χρίζουν φροντίδας;

Όπως προκύπτει από το Δήμο Χανίων ήθελαν σε πρώτη φάση να κλαδέψουν, αλλά και να ελευθερώσουν την πρόσβαση στο σημείο. 

Βέβαια σύμφωνα με ερώτηση που κάναμε σε γεωπόνο, δεν είναι η σωστή περίοδος για κλάδεμα, οπότε μάλλον τώρα τους προέκυψε λόγω της διαθεσιμότητας των 5μηνιτών συμβασιούχων. Ωστόσο όμως, ακόμα και έτσι να είναι, θα έπρεπε να είχαν την επίβλεψη Γεωπόνου, καθότι έχουν γίνει και ζημίες και έχουν κοπεί τα δέντρα με άγαρμπο τρόπο.

Γιατί όμως δεν ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη της λεμονιάς, να φροντίσει ο ίδιος την δέντρο του, αλλά και να ελευθερώσει την πρόσβαση.

Σημαντικότερο όμως όλων είναι άλλο. 

Γιατί ο Δήμος Χανίων δεν ξεκίνησε να καθαρίσει, να φροντίσει και να κλαδέψει πιο κεντρικά σημεία, όπως για παράδειγμα την Λεωφόρο Σούδας, που εκτός του ότι έχει πολύ στενό πεζοδρόμιο, ειδικά στη άνοδο προς την πόλη, τα δέντρα, τα κλαδιά και οι ακαθαρσίες που υπάρχουν, κοσμούν εδώ και μήνες τον κεντρικότερο δρόμο που είναι και ένας από τους άξονες εισόδου στην πόλη. 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την γύρω περιοχή στο σημείο που έγινε σήμερα το κλάδεμα, που δείχνουν την κακή κατάσταση του χώρου, όπου τα παρτέρια στα πεζοδρόμια είναι γεμάτα από χόρτα, αλλά και από την Λ. Σούδας που είναι σχεδόν απροσπέλαστη σε κάποια σημεία και υποχρεώνει τους πεζούς να κατέβουν στον δρόμο με κίνδυνο την ζωή τους.

Παρακάτω και οι φωτογραφίες απο την Λ. Καραμανλή (πρώην Λ. Σούδας)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook