Σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο. Οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν το νομοσχέδιο συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κατατεθεί το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την κυβέρνηση, στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, πριν δηλαδή ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests των συστημικών τραπεζών. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου, πριν το τέλος Νοεμβρίου.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο «Έθνος» πως το κομβικό σημείο για να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση είναι να «ενθαρρυνθεί η συμμετοχή ιδιωτών» χωρίς όμως να αποδυναμωθεί πολύ η συμμετοχή του ΤΧΣ, διότι τα λεφτά είναι των Ελλήνων φορολογούμενων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται και τα ραντεβού που έχουν στη Φρανκφούρτη τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών με τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της μεθοδολογίας αλλά και για ορισμένες από τις παραδοχές του ακραίου σεναρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook