“Ο Δήμος Χανίων δίνοντας έμφαση στο αγαθό της παιδείας και στο αναφαίρετο δικαίωμα, που έχει ο κάθε δημότης στη μόρφωση συνεχίζει τον επιτυχημένο θεσμό του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, ο οποίος υλοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη μας”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 26/10/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε για την έναρξη του κύκλου σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων. 

“Η ανταπόκριση στην επιτακτική ανάγκη των πολιτών για διαρκή ενημέρωση και επιμόρφωση αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής μας αρχής”, συμπλήρωσε ο κ. Βάμβουκας, και πρόσθεσε “η μόρφωση ενδυναμώνει τη σκέψη, την αναζήτηση και οδηγεί την κοινωνία στην πρόοδο και στην ανάπτυξη όλων των μελών της”.   

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης, απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες να παρακολουθήσουν και φέτος τον κύκλο σπουδών του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και “κυρίως σε αυτούς, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να καταρτιστούν σε εξειδικευμένα θέματα από Έλληνες επιστήμονες”, όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε. Μάλιστα, ο κ. Βλαχάκης ευχαρίστησε και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων για την παραχώρηση της αίθουσας, όπου και θα διεξαχθούν οι διαλέξεις. 

Σημειώνεται ότι ο κύκλος διαλέξεων έχει ως θεματική ενότητα “Πανεπιστήμιο για Γονείς” και, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού, Κατερίνα Κουνελάκη, στόχο έχει τη στήριξη, ενημέρωση και πληροφόρηση των γονέων πάνω σε σημαντικά θέματα, που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, και θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. (στο ισόγειο του Δημαρχείου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 28213 41628 & 41630.
Σε όσους συμμετέχουν θα δοθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook