Ξεκίνησαν εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της πισίνας του Ξενία στα Χανιά και ήδη από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες μπαζώματος της πισίνας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μιχ. Κοτζαμιχάλη, μας ενημέρωσε ότι θα μπαζωθεί ο χώρος και θα φυτευτούν δέντρα, μέχρι να δούν τι θα γίνει τελικά στο σημείο. 

Μπαζώνουν το χώρο με ότι βρουν

Ωστόσο όμως το θέμα προκαλεί αρκετά ερωτηματικά. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κοτζαμιχάλης, στο σημείο θα μεταφερθούν μπάζια από τον καθαρισμό που έγινε στον παλιό Ρωσικό Στρατώνα, αλλά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν πρόκειται απλά για χώμα.

Βαμμένα ξύλα, σκουπίδια, κομμάτια από τσιμέντο, τούβλα, πλαστικά και λάστιχα θα θαφτούν στο σημείο, υλικά ακατάλληλα και βλαβερά για το περιβάλλον, τα οποία με τον καιρό θα διασπαστούν και θα καταλήξουν στην θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη το Flashnews.gr είχε αποκαλύψει το θέμα της χρήσης ακατάλληλων υλικών στα Δημόσια Έργα και σήμερα επιβεβαιώνεται η πρακτική των φορέων να χρησιμοποιούν ακατάλληλα υλικά, επιβλαβή για το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση για την δημόσια υγεία. 

Εδώ, προκύπτει και το άλλο ερώτημα: Στην σύμβαση με τον εργολάβο δεν προβλέπεται η μεταφορά και εναπόθεση των υλικών αυτών σε κατάλληλο χώρο για ανακύκλωση; Και αν αν ναι, ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί για το κόστος της μεταφοράς; Από την στιγμή που τα μπάζια μεταφέρονται στην πισίνα του Ξενία, το ποσό της μεταφοράς θα αφαιρεθεί από την αμοιβή του;

Μάλλον στο σημείο θα δημιουργηθεί μία.. “λίμνη”

Επίσης μία άλλη απορία που δημιουργείται, είναι ότι ενώ θα μπαζωθεί ο χώρος, από ότι φαίνεται δεν θα αφαιρεθεί η πισίνα. 

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ειδικά τον χειμώνα η τσιμεντένια πισίνα που θα βρεθεί θαμμένη, να μην επιτρέπει την εύκολη διαφυγή των νερών της βροχής και της θάλασσας και να κινδυνεύει το σημείο να μετατραπεί σε μία ωραία.. λίμνη.

Μάλλον θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του μπαζώματος, να γίνει με τα σωστά υλικά ώστε να είναι αβλαβή για το περιβάλλον, να αφαιρεθεί η πισίνα, καθότι επίσης τα υλικά της με τον καιρό θα διασπαστούν και θα καταλήξουν στην θάλασσα. Θα είναι καλύτερα να γίνει μία σωστή μελέτη, έστω και για την προσωρινή λύση που δίνει ο Δήμος στο σημείο, ώστε να μην καταλήξει χειρότερα από ότι ήταν προηγουμένως.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook