Συνάντηση με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, είχαν το περασμένο διήμερο, Ιταλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο νησί, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, και την φροντίδα του Ελληνικού προξενείου της Μπολόνια, μέσω της επιτίμου προξένου κ.Γεωργίας Λαμπράκη.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, οι δημοσιογράφοι οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλα Μ.Μ.Ε της Ιταλίας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, αλλά και από τον πρόεδρο των Δ/ντων ξενοδοχείων Κρήτης κ. Γιώργο Πελεκανάκη, για τα Κρητικά προιόντα της περιοχής (Λάδι Κριτσάς-διεθνείς βραβεύσεις),τα ιστορικά μνημεία (Σπιναλόγκα-αρχαία Λατώ) καθώς και για την αξία της ενδοχώρας του δήμου.

Η μινωική ελιά του Καβουσίου στην έδρα του Ευρωπαικού κοινοβουλίου

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, την Κυριακή (25/10), στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης των δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μεταξύ των δημάρχων Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβού- Οροπεδίου Λασιθίου κ.Γ. Στεφανάκη και του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρη Πλευράκη (ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Λασίθι), και εξέφρασε την βούληση του να συνδράμει σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της Κρήτης.

Ο κ.Ζερβός στην παραπάνω συνάντηση, πρότεινε να φυτευτεί, ένας από τους κλάδους της Μινωικής ελιάς (Αζοριάς Καβουσίου) στον χώρο όπου φιλοξενείται σήμερα στο Στρασβούργο, το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης!

Επίσης συζητήθηκε η διαδικασία ανάδειξης των Μινωικών μονοπατιών (σπήλαιο Ψυχρού- αρχαία Λατώ) προκειμένου να καταδειχθεί η διαδρομή των Μινωιτών στην περιοχή μας.

Η υποψηφιότητα της νήσου Σπιναλόγκας

Με αφορμή την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου η Σπιναλόγκα να ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, ο κ. Ζερβός γνωστοποίησε ότι πιθανότατα την ερχόμενη χρονική περίοδο θα διεξαχθεί , όπως ήδη συζητήθηκε με τον κ. Στεφανάκη- Παγκόσμιο συνέδριο στην περιοχή για τα «μειονεκτούντα άτομα» στην περιοχή- μια πτυχή της ιστορίας που πιθανότατα στις μέρες μας θα πρέπει να «ξεδιπλωθεί» ακόμαπερισσότερο και ν΄αναλυθεί επαρκώς, αφού η Σπιναλόγκα δεν είναι μόνο ένα μοναδικό αρχαίο μνημείο αλλά και ένα «μνημείο ανθρώπινου πόνου».

 Σους Ιταλούς δημοσιογράφους προσεφθεί από τον Δήμο Αγίου Νικολάου,ένα ξύλινο ανάγλυφο ελιάς ως σύμβολο ειρήνης, σοφίας, ευφορίας, νίκης και φιλίας των λαών.

Στην παραπάνω αποστολή συμμετείχεη κ. Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook