Από την ταράτσα… στην κλούβα! Περίπου 30 μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” “μπούκαραν” στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη Συγγρού, ανέβηκαν στην ταράτσα, ύψωσαν πανό και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο και προχώρησαν σε προσαγωγές. Μία εβδομάδα πριν, μέλη της ίδιας ομάδας, είχαν επιχειρήσει να κάνουν κατάληψη στο κτίριο της ΕΡΤ, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Περίπου 30 αντιεξουσιαστές της ομάδας “Ρουβίκωνας” μπήκαν στο κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ, στη Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας, ανέβηκαν στην ταράτσα και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πριν από λίγο μπήκαν στο κτίριο και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” γνωστοποιεί ότι προέβη στην εν λόγω πράξη καθώς όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν», ενώ κάνει ειδική αναφορά στον ρόλο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, «αφενός να καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες» και «αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, είναι να καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία».

Πρόκειται για την ίδια αναρχική ομάδα που είχε εισβάλει τον περασμένο μήνα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και τα είχε κάνει… λαμπόγυαλο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook