Η απόφαση της Επιτροπής για την επαφή ανάμεσα σε Valentino Rossi και Marc Marquez οδήγησε σε τιμωρία του πρώτου με τρεις βαθμούς στην άδειά του.

Λίγες ώρες αργότερα ο Mike Webb, ο Αλυτάρχης, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την τιμωρία του Rossi.

«Απ’ ότι είδαμε, πρόκειται για εσκεμμένη κίνηση από την πλευρά του Rossi να βγάλει εκτός πίστας τον Marc ή να τον κάνει να ανοιχτεί».

«Ακούσαμε και τους δυο. Ο Marquez μας είπε ότι έκανε τον αγώνα του κι έκανε προσπεράσεις στον αντίπαλό του χωρίς επαφές. Το οποίο είναι αλήθεια».

«Πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρενοχλήσει τον Valentino».

«Ο Valentino μας είπε ότι εσκεμμένα ο Marc έκοβε το ρυθμό για να δυσκολέψει το έργο του στον αγώνα».

«Μας είπε ότι επίτηδες άνοιξε τη γραμμή του στη στροφή για να πάρει το πλεονέκτημα και να μπορέσει να του ξεφύγει».

«Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι φταίνε και οι δυο».

«Παρά τα λεγόμενα του Marquez θεωρούμε ότι επίτηδες επηρέαζε το ρυθμό του Valentino όμως δεν έκανε κάτι ενάντια στους κανονισμούς».

«Ό,τι και να πιστεύουμε για το πνεύμα των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν έκανε κάτι το επιλήψιμο. Οι προσπεράσεις του ήταν καθαρές. Οδήγησε σύμφωνα με τους κανονισμούς».

«Ο Valentino αντέδρασε σ’ αυτό που πίστευε ότι ήταν εσκεμμένη ενέργεια από τον Marc και δυστυχώς η κίνησή του ήταν ενάντια στους κανονισμούς».

«Πρόκειται για ανεύθυνη οδήγηση που οδήγησε σε πτώση. Πιστεύουμε ότι η επαφή έγινε επίτηδες. Είπε ότι δεν ήθελε να ρίξει τον Marc, ήθελε όμως να τον βγάλει εκτός».

Η απόφαση άργησε λίγο να ανακοινωθεί, διότι ο Webb ήθελε πρώτα να μιλήσει με τους δυο αναβάτες αφού είχε ελέγξει για πολύ ώρα τα video.

Τον ρώτησαν και για τη στιγμή της επαφής που φαίνεται ότι το γόνατο του Vale πετάγεται.

«Ο Rossi είπε ότι έφυγε το πόδι του από το μαρσπιέ λόγω της επαφής. Εξετάσαμε όλα τα video και δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα ότι αυτό συνέβη ή ότι τον κλώτσησε επίτηδες».

Όσο για ποιό λόγο η ποινή δεν ήταν μεγαλύτερη στο πρόσωπο του Valentino ή – όπως θα ήθελε ο Ιταλός – μικρότερη, ο Webb τόνισε:

«Υπάρχει προηγούμενο. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν στην Jerez φέτος με πρωταγωνιστή τον Hanika και τον Guevara».

«Τότε δώσαμε πέντε βαθμούς ποινής στον Hanika γιατί παραδέχτηκε ότι το έκανε επίτηδες επειδή είχε ενοχληθεί με τον αντίπαλό του».

«Ο Rossi επέμεινε ότι δεν το έκανε επίτηδες. Το δικό μας συμπέρασμα όμως – κοιτώντας όλες τις αποδείξεις – είναι ότι επίτηδες άνοιξε τη γραμμή του κι επίτηδες προκάλεσε την επαφή προσπαθώντας να βγάλει εκτός τον Marquez».

«Ο Hanika είπε απερίφραστα ναι το έκανα ενώ ο Valentino είπε ότι το έκανε χωρίς να το θέλει. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο και είναι η πτώση του άλλου».

Δείτε εδώ το βίντεο με την πιο καυτή φάση της χρονιάς

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook