Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Γ. Κυπριωτάκη,  τον Μάιο του 2009, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο Εφετείο δικάζονται μόνο οι 2 Σύροι ενώ ο Έλληνας κατηγορούμενος δεν προχώρησε σε έφεση καθώς αποδέχτηκε την πρωτόδικη απόφαση.

Τόσο κατά τη χθεσινή ημέρα όσο και σήμερα επικράτησε ένταση. Ειδικά σήμερα, κατά τη μεταφορά των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, συγγενείς του Γ. Κυπριωτάκη τους πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Οι δυο Σύροι που είναι ξαδέρφια αρνούνταν τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του θύματος για την οποία έριξαν ευθύνη στον Έλληνα καταδικασθέντα.

Το χρονικό

Κατηγορούμενοι ήταν ο Έλληνας Ι. Σ, σήμερα 38 ετών και οι Σύροι Ο.Ν. σήμερα 30 ετών και ο Α.Ν σήμερα 32 ετών, εις βάρος των οποίων είχε ασηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. 

Με κυνικό τρόπο οι δύο από τους τρεις εγκληματίες που κατηγορούνται για την ειδεχθή δολοφονία του Κυπριωτάκη ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή. 

Στη συνέχεια ο ένας από αυτούς, ο οποίος μάλιστα είχε δουλέψει στο παρελθόν με τον 50χρονο, περιέγραψε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια πώς χτύπησαν με γροθιές στο λαιμό το άτυχο θύμα και στη συνέχεια στο κεφάλι με μια πέτρα, και πώς κατόπιν τον στραγγάλισαν με τα ίδια τους τα χέρια, κρατώντας τα πόδια του. 

Οταν πια σταμάτησε να αντιστέκεται, οι αμείλικτοι απαγωγείς περιέλουσαν το αυτοκίνητο και το πτώμα μέσα στο πορτμπαγκάζ με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

«Ο Ι.Σ. άνοιξε το καπό. Ενώ ο Κυπριωτάκης ήταν δεμένος, του έριξε μια μπουνιά στο λαιμό. Μετά έπιασε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι. Τότε πια τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Τον πίεζε με δύναμη μέχρι να τον αποτελειώσει. Εγώ τον κρατούσα από τα πόδια όσο πιο δυνατά μπορούσα. 

Τον κρατούσα για να μην αντιστέκεται» ήταν ένα μέρος από την ομολογία-καταπέλτη του Σύρου, σύμφωνα με την οποία ως φυσικός αυτουργός του στραγγαλισμού μέχρι θανάτου του επιχειρηματία εμφανίζεται ο Έλληνας ελαιοχρωματιστήε Ι.Σ.

Οπως είχε αποκαλύψει η αστυνομία, η σκληρή συμμορία σχεδίαζε την απαγωγή και άλλων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ενός ξενοδόχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook