Επιτέλους βρέθηκε Αμερικανός σερίφης-αστυνομικός ο οποίος έδειξε ευαισθησία και έπραξε το αυτονόητο, μετά από ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη.

Ο λευκός αστυνομικός ο οποίος ξυλοκόπησε μια μαύρη μαθήτρια μέσα στην τάξη του σχολείου της, απολύθηκε όπως ανακοίνωσε ο ανώτερός του στην ιεραρχία.

«Ο αστυνομικός Μπεν Φιλντς, η επιχείρηση του οποίου βιντεοσκοπήθηκε από άλλους μαθητές προκαλώντας κατακραυγή στις ΗΠΑ, ενήργησε κατά τρόπο που δεν συνάδει με την εκπαίδευση των αστυνομικών και δεν είναι αποδεκτός», δήλωσε ο σερίφης Λίον Λοτ.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Φιλντς διακρίνεται να αρπάζει βίαια τη μαθήτρια προσπαθώντας να την απομακρύνει από το θρανίο της και να την σέρνει στο πάτωμα. Το κορίτσι, που φοιτά στο λύκειο Σπρινγκ Βάλεϊ της Νότιας Καρολίνας, είχε αρνηθεί νωρίτερα να υπακούσει στην εντολή του, όταν της ζήτησε να βγει έξω.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τρίτη έρευνα για τη σύλληψη της μαθήτριας από τον Μπεν Φιλντς. Η Χίλαρι Κλίντον, που είναι υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook