Δια στόματος Τρύφωνα Αλεξιάδη θα έρθει αύριο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, που θα μειώνει κατά πολύ τα χρηματικά όρια για τους δικαιούχους, με αποτέλεσμα φέτος να το λάβουν οι μισοί σε σχέση με πέρυσι. 

Η εφαρμογή της απόφασης, την ώρα που τρέχει εδώ και δύο εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου, συνιστά ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης και προβλέπει τόσο την μείωση του αριθμού των δικαιούχων, όσο και την ελάττωση του ποσού κατά δικαιούχο. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναμένεται σαφής μείωση από 1.100.000 που ήταν πέρυσι, σε κάτω από 500.000 άτομα που μπορούν να έχουν λαμβάνειν το επίδομα. 

Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, τα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που προβλέπονται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα μειωθούν κατά 60%-70%.

Μέχρι πέρυσι, τα όρια αυτά ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους, σε 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. 

Με τη μείωση που θα επέλθει τα όρια θα πέσουν στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ, ενώ θα μειωθεί και κάτω από τα 120 τ.μ. και το όριο επιφάνειας κύριας κατοικίας μέχρι το οποίο προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος.

Την ίδια στιγμή, το ποσό των 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στο οποίο ανέρχεται σήμερα το επίδομα δεν θα είναι το ίδιο σε όλη την Ελλάδα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος.

Όπως προκύπτει, η κλιμάκωση του ποσού θα διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 0,35 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook