«Ραντεβού» για τον «συντονισμό των εργαζομένων ενάντια σε παλαιά και νέα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις», στο εργατικό κέντρο, δίνουν πολίτες των Χανίων.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 30/10 στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η νέα κυβέρνηση, Σύριζα-ΑΝΕΛ, καλείται να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, μπροστά στο οποίο τα δύο προηγούμενα ωχριούν. Η αύξηση του ΦΠΑ σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, οι αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις, το νέο ενιαίο μισθολόγιο, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων, η αξιολόγηση, οι νέες ιδιωτικοποιήσεις (λιμάνια, ΟΣΕ, αεροδρόμια, ΔΕΗ), η πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή τα σχολεία υπολειτουργούν και τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της ύπαρξής τους. Οι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έδωσαν τη μάχη όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που αποφάσιζε η τρόικα και στα οποία συναινούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα.

Οι όροι αυτής της μάχης αυτή τη φορά είναι υπέρ μας περισσότερο από κάθε προηγούμενη περίοδο. Η σχεδόν ταυτόχρονη μετατροπή του ηχηρού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε «ναι» και η ψήφιση του 3ου μνημονίου μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, επισφράγισαν την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαίωσαν τις πολιτικές επιλογές του. Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη με όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια να χάνουν κατά χιλιάδες τους ψηφοφόρους τους και την αριστερή αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ (Κ.Κ.Ε., ΛΑ.Ε., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. κτλ) να φτάνει το 10%, αποδυνάμωσαν κι άλλο την κυβέρνηση, κοινοβουλευτικά και πολιτικά. Όσο κι αν η κυβέρνηση επαναλαμβάνει  τη φράση «νωπή λαϊκή εντολή»  ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν χάσει ένα δυναμικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τους, χιλιάδες μέλη τους, τους συνδικαλιστές τους σε μια σειρά από χώρους και με 155 βουλευτές (αθροιστικά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δεν μπορούν να υπερηφανεύονται για σταθερότητα.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα να δώσουμε, για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Ακόμα κι όσοι στήριξαν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει ότι στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές του, που προσαρμόζονται πλήρως στις επιταγές των «θεσμών» και τις Ε.Ε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν μπορούν να καθορίζουν σ’ αυτήν τη φάση τις τύχες μας. Η δυσκινησία της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει απεργία και το απόλυτο ξεπούλημα της ΓΣΕΕ, προσπαθούν να λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στην οργή του κόσμου της εργασίας. 

Χρειάζεται να ανταποκριθούμε στην αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός των κινήσεων όλων όσων θέλουμε να υπάρξει άμεση απάντηση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Να πιάσουμε το νήμα από τους μεγάλους αγώνες της προηγούμενης πενταετίας, χωρίς αναβλητικότητα. Να οργανώσουμε την απάντηση της εργατικής τάξης στις προκλήσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χωρίς να υποκύπτουμε σε «λογικές της ανάθεσης». Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι μόνος του, είτε έχει σωματείο είτε όχι, είτε τον καλύπτει το σωματείο του είτε όχι, είτε δουλεύει στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Ο καθένας μας ξεχωριστά συμμετέχει, συζητά, οργανώνει το χώρο δουλειάς του, συντονίζεται με τους εργαζόμενους στους άλλους χώρους.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού εργαζομένων σε χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα την Παρασκευή 30/10 στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρο. Για να ξεκινήσουμε τον αγώνα ενάντια στα ξεπουλήματα και το μνημόνιο όλοι οι χώροι μαζί. Πρώτος σταθμός  θα αποτελέσει η οργάνωση της απεργίας στις 12 του Νοέμβρη για να δώσουμε την απάντηση στα νέα μνημόνια και τις νέες επιθέσεις ενάντια στην τάξη μας.

Λυκιαρδόπουλος Βύρωνας  γιατρός 
Κιντή Δώρα ΕΛΜΕ Χανίων
 Κνήτου Βάσω ΕΛΜΕ Χανίων
Μπιχάκης Φώτης ΕΛΜΕ Χανίων 
Γιαννούλης Στέλιος αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΣΕΠΕ Χανίων
Θάνος Γιάννης δάσκαλος ΣΕΠΕ Χανίων 
Καλύβας Κώστας δάσκαλος ΣΕΠΕ Χανίων
Μαυροφρύδη Στέλλα δασκάλα ΣΕΠΕ Χανίων
Παπαμηνά Μαργαρίτα δασκάλα ΣΕΠΕ Χανίων
Ρίζος Σεραφείμ  δάσκαλος ΣΕΠΕ Χανίων 
Τσαλταμπάση Κατερίνα δασκάλα ΣΕΠΕ Χανίων
Κτιστάκης Γιάννης οικονομολόγος ΕΡΑ Χανίων
Θεοδωράκη Σοφία δημοσιογράφος ΕΡΑ Χανίων 
Μανδακάκη Μαρίνα δημοσιογράφος ΕΡΑ Χανίων  
Περβολιανάκη Φωτεινή τεχνικός  ΕΡΑ Χανίων
Πολύζου Κατερίνα δημοσιογράφος ΕΡΑ Χανίων
Χειμώνας Βάιος τεχνικός ΕΡΑ Χανίων 
Καρυδάκης Νίκος υπάλληλος Δήμου Χανίων 
Μπενάκης Γιώργος  υπάλληλος Δήμου Χανίων
Σημαντηράκης Νίκος υπάλληλος Δήμου Χανίων 
Βισταγιαννάκη Μαρία συνταξιούχος ΕΛΤΑ
Μιγλάκης Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος
Καστρινάκης Λάμπρος υπάλληλος ΟΤΕ
Καλιτσουνάκη Μαρία εργαζόμενη στον επισιτισμό
Τσουρουνάκη Μαρία ξενοδοχοϋπάλληλος
Γεωοργαρουδάκη Ιωάννα υπάλληλος ΙΚΑ
Ζουρίδης Γιώργος υπάλληλος ΙΚΑ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook