Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν όταν κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών 15 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερες από 12 ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, στην ανατολική Γούτα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Η συριακή αεροπορία συνέχισε για πολύ ώρα τις επιδρομές με οβίδες και ρουκέτες στην περιοχή.

Η οργάνωση Συριακή Πολιτική Άμυνα ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία που δείχνει περίπου δέκα πτώματα να κείτονται μέσα σε λίμνη αίματος στο έδαφος και ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 45 σκοτώθηκαν από την επίθεση, στην οποία αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενες ρουκέτες.

Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε γειτονικές αγροτικές περιοχές. Γιατροί και νοσηλευτές δηλώνουν ότι δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών από τις κλιμακούμενες επιδρομές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook