Τον περιορισμό των βουλευτών στην ελληνική Βουλή προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ενώ εξαπολύει πυρά κατά των δανειστών για το ζήτημα του ΦΠΑ.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε χραρακτηριστικά ότι πρέπει «να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα, αλλά κυρίως να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών. Να δείξει το πολιτικό σύστημα ότι συμπάσχει και ότι συμμετέχει στα δεινά του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, επέκρινε και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται ο κανονισμός στη Βουλή χαρακτηρίζοντας «ακατανόητο» το γεγονός ότι οι βουλευτές χάνουν πολύτιμο χρόνο από το να ανεβαίνουν στο βήμα για να μιλήσουν, αντί να μιλούν από τα έδρανα και να γίνεται διαπραγμάτευση με τους προεδρεύοντες αν θα συνεχίσουν να μιλούν ή όχι και μετά την ολοκλήρωση του χρόνου ομιλίας.

«Γιατί κάνουμε ψηφοφορίες με μεθόδους του 19ου αιώνα διά ονομαστικής κλήσεως και αναγνώσεως του καταλόγου; Και μάλιστα όταν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο έχει στοιχίσει και κάποια λεφτά στους Έλληνες φορολογούμενους και δυστυχώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί» δήλωσε.

«Πυρά» κατά των δανειστών

Ο κ. Χρυσόγονος στράφηκε εναντίον των δανειστών λέγοντας ότι στο πλαίσιο της τρίτης διακρατικής δανειακής σύμβασης ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να αυξήσει τον ΦΠΑ σε επίπεδα -όπως είπε- μη ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες.

«Είναι αλήθεια ότι χρωστάμε, αλλά άλλο 10 και άλλο 23%. Το 10 με το 13% παλεύεται, το 10 με το 23% όμως είναι πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα, οι δανειστές με τη συμπεριφορά τους δείχνουν ποια είναι η μεγαλύτερη αρρώστια που κατατρώει την ΕΕ. Είναι το έλλειμμα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συλλογική ταυτότητα» υπογράμμισε ο κ. Χρυσόγονος.

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι υπάρχει έλλειμμα προγραμματισμού, σοβαρότητας και έλλειμμα στην υλοποίηση των κανόνων που τίθενται, υπογραμμίζοντας ότι επικρατεί «μια αρρωστημένη ανοχή στην παραβατικότητα». Ο ευρωβουλευτής είπε ότι «επικρατεί μια παραβατικότητα από το πως παρκάρουμε, πως οδηγούμε, πως τηρούμε – δεν τηρούμε στην ουσία – την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοια ανοχή στο κάπνισμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook