Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 170 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα. Τότε ξέσπασε η πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα, «μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων», όπως αφηγήθηκε θαμώνας.

Προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να βγουν από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε -η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου τους άλμπουμ.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας» ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook