Την εκτίμηση ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας αλλά και γενικότερα «τις επόμενες ημέρες» θα υπάρξει νέα πρόοδος στις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ευρωπαϊκή αρωγή θα διευκρινιστούν «τις επόμενες εβδομάδες».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι μετά από κάθε Eurogroup η νέα στήριξη προς την Ελλάδα λαμβάνει σταδιακά μορφή και υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί ¨πολύ σημαντική πρόοδος¨. Τόνισε ότι από την συνεδρίαση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις 11 Ιουλίου αναμένει να αποσαφηνιστούν περαιτέρω οι πτυχές της εμπλοκής των ιδιωτών, καθώς , όπως επεσήμανε, οι συζητήσεις συνεχίζονται για τα ποσά που προτίθεται να διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας αλλά και το ποσοστό της κατανομής από άλλες πηγές βοήθειας.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου αρνήθηκε να σχολιάσει επί της ουσίας την αξιολόγηση της Standard and Poors σύμφωνα με την οποία η γαλλική πρόταση για μετακύλιση του χρέους θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία, ωστόσο διαβεβαίωσε πως με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και θα ληφθούν το επόμενο διάστημα «σε τρεις μήνες η χώρα θα παραμείνει όρθια».

Τέλος , ο Α. Αλταφάζ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για «περιορισμένη εθνική κυριαρχία», αλλά αναγνώρισε ότι οι χώρες μέλη του ευρώ που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής έχουν περιορισμένα περιθώρια στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook