Την ώρα που οι αρχές της Αιγύπτου εξετάζουν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους της Kogalymavia που πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 και μετέφερε 224 επιβάτες, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, το Ισλαμικό Κράτος με μια… εφιαλτική ανακοίνωση που έστειλε στους υποστηρικτές του στο Twitter, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε επίσης και από την ιστοσελίδα Aamaq, που δρα ως ένα ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων για το ισλαμικό κράτος, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπόρεσαν και κατέρριψαν ένα ρωσικό αεροπλάνο πάνω από την χερσόνησο του Σινά που μετέφερε πάνω από 220 Ρώσους σταυροφόρους.  Σκοτώθηκαν όλοι, δόξα το θεό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook