Τις πρώτες φωτογραφίες από το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, δημοσίευσε ο ρωσικός ιστότοπος lifenews.ru.

Στην πρώτη από τις δύο φωτογραφίες φαίνεται το κομμένο φτερό του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά. 

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς αιγυπτιακά σωστικά συνεργεία που ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, που θα συμμετέχουν στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αιγυπτιακές αρχές.

Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους φέρεται να συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Σοκ προκαλούν και οι αναφορές των διασωστών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι βρίσκουν πτώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων! Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου που βρίσκονται στο Νότιο Σινά είπαν στο πρακτορείο Reuters πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής.

Νωρίτερα, Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, μιλώντας και εκείνος στο Reuters από το σημείο όπου κατέπεσε το Airbus, είπε ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ. 

Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Όλοι οι επιβάτες της πτήσης 9268 της Kogalymavia από το Σαρμ ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη είναι νεκροί» ανέφερε η πρεσβεία η πρεσβεία της Ρωσίας στο Κάιρο, με μηνύματά της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι, ενώ υπήρχαν και τρεις Ουκρανοί. 

Ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους

Σοκάρει, όμως, και η αποκάλυψη ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και πως τουλάχιστον 120 από τους επιβάτες εντοπίστηκαν «ανέπαφοι».

Παιδιά και ενήλικες βρέθηκαν από τους διασώστες στα καθίσματά τους, δεμένοι με τις ζώνες τους.

«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.

Θρήνος για τους 224 ανθρώπους που επέβαιναν στο Airbus

Το πλήρωμα είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα. 

Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ τόνισε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kolavia.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook