Τεράστια ήταν ακόμη μία φορά η προσέλευση των φιλάνθρωπων πιστών στη φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου και συγκεκριμένα το Ίδρυμα της Μητροπόλεως ”Εκκλησιαστική Διακονία” ,στο κέντρο ”Κανάρια” την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.

Ευχαριστήριο χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού – ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου – απηύθυνε, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος ευχαρίστησε με εγκωμιαστικά λόγια όλους όσους συνδράμουν στην φιλάνθρωπη προσπάθεια της Μητροπόλεως. Επίσης ευχαρίστησε τον υπεύθυνο ιερέα των Συσσιτίων π. Νικόλαο Γιαννακουδάκη, τους Ιερείς των Ενοριών, την μαγείρισσα κ. Μαρία Αυγέρου  καθώς και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες.

Κατά την είσοδο του στην εκδήλωση ο κ.κ. Δαμασκηνός  ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την αληθινή αγάπη τους και την ειλικρινή εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι.
Ένα έργο δικό σας που εμείς απλά το συντονίζουμε, ένα έργο αγάπης και στοργής για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στον δρόμο της ανάγκης και που έχουν ανάγκη την στήριξη και την υποστήριξη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη  που  άξια τον εκπροσωπεί με τον ζεστό λόγο και τα έργα του σε κάθε περίσταση, και τους  υπαλλήλους της Μητροπόλεως κ. Εύα Ροζάκη και κ. Στυλιανή Περάκη από το πρόγραμμα Ξένιος Ζευς  που κατάφεραν να επιτύχουν και να πραγματοποιήσουν τον σκοπό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες του Κεντρικού Συσσιτίου και όχι μόνο. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ιερείς της Μητροπόλεως μας εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης,  οι οποίοι χαιρέτισαν και την εκδήλωση,  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλεως, ενώ ο χαρισματικός και ταλαντούχος ερμηνευτής Ηλίας Χορευτάκης τραγούδησε αφιλοκερδώς  πολλά  παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών του συγκροτήματος του.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ”ο Ψηλορείτης” όπου άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά ενδεδυμένοι με της παραδοσιακές κρητικές φορεσιές τους, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης ευχαριστώντας όλο τον κόσμο και εισπράττοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Ερατώ Γράμψα η οποία παρουσίασε και την όλη εκδήλωση, ευχαρίστησε ονομαστικά και όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν με κάθε τρόπο, καθώς και για τα πλούσια δώρα όπου κληρώθηκαν έπειτα από σχετική κλήρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook