Ο Αναστάσιος Σκαρπαθιωτάκης είναι ο τυχερός που κέρδισε το ταξίδι στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Flashnews.gr, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Round Travel, για το μήνα Οκτώβριο.

Η κλήρωση έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο, το απόγευμα της Δευτέρας 02 Νοεμβρίου 2015, στα γραφεία του Flashnews.gr.

Ως επιλαχούσα κληρώθηκε η Θεανώ Αντωνακάκη.

Για να θυμηθούμε όμως τί περιλαμβάνει το πακέτο για το ταξίδι στην Βουδαπέστη:

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

*Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων και βαλίτσες)
*2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
*Πρωινό καθημερινά
*Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 31 Ιανουαρίου 2016, εκτός εορτών και αργιών και η γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών, θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 40 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 

Η Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της ευρώπης, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών και τους 12 μήνες του έτους.

Η «διπλή» πρωτεύουσα καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, αποτελείται από δύο ξεχωριστές πόλεις, οι οποίες ενώνονται με γέφυρες, τη Βούδα και την Πέστη.

Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (χωρίς να υπολογίζονται τα προάστια και γενικά η μητροπολιτική περιοχή των πόλεων).

Η Bουδαπέστη, είναι μια πόλη ρομαντική, με πολλά όμορφα μνημεία και πλούσια φυσική ομορφιά. Ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες που έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν την πόλη και να νιώσουν τη μαγεία του Δούναβη, με μια αξέχαστη κρουαζιέρα.

Τα πανέμορφα κτίρια που φωτίζονται μοναδικά και λαμπυρίζουν στα νερά του ποταμού, είναι σίγουρα ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βουδαπέστης περιλαμβάνονται:

 

Το κάστρο της Βούδας και η εκκλησία Matthias

Το κάστρο της Βούδας και γενικότερα η περιοχή του κάστρου είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά και πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Βουδαπέστης.

Το βασιλικό παλάτι, όπου πολλές μάχες και πόλεμοι έλαβαν χώρα από τον 13ο αιώνα είναι ένα σύμβολο της Ουγγαρίας.

Τρεις εκκλησίες βρίσκονται στην περιοχή, με πιο όμορφη και γνωστή την εκκλησία του  Matthias ή αλλιώς Buda Castle Main Coronation Church. Στην περιοχή του κάστρου επίσης βρίσκονται πέντε μουσεία, πολλά κτίρια με ιστορικό ενδιαφέρον, μνημεία και θέατρα. 

Σημείο αναφοράς για τους περισσότερους τουρίστες αποτελεί ο νεο-ρωμαϊκού ρυθμού Πύργος των Ψαράδων, που χτίστηκε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Βρίσκεται και αυτός στην περιοχή του κάστρου και προσφέρει εκπληκτική θέα στο ποτάμι.

 

Η γέφυρα Chain

Με φόντο το κάστρο της Βούδας, η πρώτη γέφυρα της πόλης, τώρα πλέον αποτελεί μνημείο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Η γέφυρα φτιάχτηκε το 1839-1849 και όπως οι περισσότερες γέφυρες του Δούναβη καταστράφηκε στον παγκόσμιο πόλεμο και ξαναφτιάχτηκε το 1949. Από εκεί θα έχετε μοναδική θέα προς το Δούναβη με όλες του τις γέφυρες και προς τα ωραιότερα σημεία της Πέστης.  

 

Το κτίριο του κοινοβουλίου

 Χτισμένο σε νεογοτθικό στυλ στις όχθες του ποταμού, με 611 δωμάτια, 268 μέτρα μήκος και με ένα τρούλο ύψους 96 μέτρων. Πολύ εντυπωσιακό είναι το βράδυ καθώς φωτίζεται πολύ εντυπωσιακά και αντικατοπτρίζεται στα νερά του Δούναβη.

Η βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα εκκλησιαστικά κτίρια της Ουγγαρίας και ασφαλώς ένα από τα βασικά αξιοθέατα για τους τουρίστες. Η εκκλησία πήρε το όνομα της από τον Άγιο Στέφανο που ίδρυσε το βασίλειο της Ουγγαρίας.

Ο ναός φαίνεται από κάθε σημείο της πόλης και φυσικά ο τρούλος προσφέρει θέα 360°.

 

Η λεωφόρος Andrássy με την πλατεία ηρώων

Μια πλατιά λεωφόρος μήκους 2.310 μέτρων με πολλά κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, ενώνει το κέντρο της πόλης με το πάρκο. Εκεί βρίσκονται τα πιο ακριβά και πλούσια σπίτια της Βουδαπέστης και το κτίριο της όπερας που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του.

Στο τέλος της λεωφόρου η πασίγνωστη πλατεία των Ηρώων.

Πρόκειται για μια πελώρια πλατεία που έχει γύρω γύρω πολλά αγάλματα όλων των σημαντικών προσώπων στην ιστορία της χώρας. Στη βάση αυτού του κυκλικού μεγάλου μνημείου υπάρχει άλλη μία σειρά με αγάλματα προς τιμήν των εφτά πολεμάρχων των Ουγγρικών φυλών. 

 

Η συναγωγή Dohány

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο, συνδεδεμένη με την συναγωγή του Άμστερνταμ που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χτίστηκε ανάμεσα στο 1854-1859 σε ρομαντικό στυλ. Το κτίριο αποτελείται από τρεις μεγάλους διαδρόμους με καθίσματα για παραπάνω από 3.000 άτομα. 

Χτισμένη με χρωματιστά τούβλα είναι πολύ εντυπωσιακή με έντονα οριεντάλ στοιχεία. Δίπλα από τη συναγωγή βρίσκεται το Εβραϊκό μουσείο με πολλά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά αντικείμενα. 

 

Το νησί της Μαργαρίτας

Το νησί της Μαργαρίτας έχει μήκος 3χλμ και πλάτος 500 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη αναψυχής των κατοίκων της Βουδαπέστης. Δημιουργήθηκε από πολλές ξέρες που ενώθηκαν με την πάροδο του χρόνου και ήταν ήδη κατοικημένο από την ρωμαϊκή εποχή. 

Κατά το μεσαίωνα βρίσκονταν εκεί πολλά μοναστήρια τα οποία καταστράφηκαν μετά την εισβολή των Τούρκων. Σήμερα, είναι ένα μέρος γεμάτο δέντρα, πανέμορφα λουλούδια, αγάλματα, συντριβάνια και φυσική ομορφιά. 

 

Τα σπα της πόλης

Η πόλη κέρδισε το τίτλο “η πόλη των σπα” το 1934, αλλά οι κάτοικοι απολάμβαναν τις ιαματικές ιδιότητες των φυσικών θερμών πηγών από την ρωμαϊκή εποχή. Κάθε μέρα 70 εκατομμύρια λίτρα ιαματικών νερών με θερμοκρασία  21-78 ˚C έρχονται στην επιφάνεια από τις 118 φυσικές πηγές που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα. 

 

Gellért Hill και Citadel

Ο λόφος Gellert είναι το πιο δημοφιλές μέρος για εκδρομή αφού βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Το κάστρο λειτουργούσε ως  φρούριο, χτισμένο το 1854 από τους Αψβούργους αυτοκράτορες, αφού ξεπέρασαν τον ουγγρικό στρατό στην επανάσταση του 1848-49. 

Απολαύστε πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, δείτε το άγαλμα της ελευθερίας, την εκκλησία Gellért Cliff Church και το άγαλμα του ομώνυμου επισκόπου.

 

Wikipedia/traveltips.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook