Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δήμο Γαύδου, για την απόφαση της δημάρχου κ. Ευαγγελίας Καλλίνικου να κλείσει το δήμο, που όπως καταγγέλουν (δείτε εδώ)  έχει ως “προφανή σκοπό να στερήσει από τους δημοτικούς συμβούλους, την  πρόσβαση στο αρχείο του Δήμου. 

Όπως αναφέρουν με δημόσια ανακοίνωσή τους

Για δεύτερη συνεχή μέρα παραμένει  κλειστός ο Δήμος Γαύδου. Στην είσοδο του Δημαρχείου υπάρχει  έγγραφο- ανακοίνωση της Δημάρχου Γαύδου  το οποίο αναφέρει τα εξής:  << Το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό  μέχρι νεωτέρων οδηγιών από το Υπουργείο Εσωτερικών και παύουν όλες οι λειτουργίες του Δήμου >>.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος και η λειτουργία του,  δεν είναι ιδιοκτησία της κας Δημάρχου η οποία ασκώντας καταχρηστική  εξουσία  και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, αδιαφορώντας  για της ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών  έκλεισε  το Δήμο με προφανή  σκοπό να μην έχουμε πρόσβαση στο αρχείο του Δήμου ως Δημοτικοί σύμβουλοι.

Εμείς ως  Δημοτικοί  Σύμβουλοι, και ως οφείλαμε, ζητήσαμε  με σχετικό έγγραφό μας (Αίτηση –Αναφορά ) την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ώστε να  ανοίξει άμεσα  ο Δήμος και να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στη λειτουργία του.

Παράλληλα ενημερώσαμε  με σχετική Αναφορά , α) το ΥΠΕΣ, β) το Γ.Γ ΚΕΔΕ, και γ) την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για το όλο θέμα που έχει προκύψει στο Δήμο μας και ζητάμε  της  δικές τους  ενέργειες  ώστε να ανοίξει ο Δήμος και να  αποδοθούν  πιθανές   πειθαρχικές   κυρώσεις.

Γαύδος  3-11-2015

Των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Γαύδου.
 (α) Τσιριντανη  Σοφία Επικεφαλής Αντιπολίτευσης  
(β) Τσιγωνάκης Εμμανουήλ Αντιπρόεδρος Δ.Σ και Ο.Ε 
(γ) Τσακίρογλου Ελένη Μέλος Δ.Σ και Ο.Ε                         
(δ) Μπικογιαννάκη Μαρία Μέλος Δ.Σ     
(ε)  Βαιλακάκης Μανώλης  Μέλος Δ.Σ   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook