Νεκρός βρέθηκε ένας 45χρονος άστεγος άνδρας σε υπόγειο χώρο, δίπλα από το μηχανοστάσιο, του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας. 

Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγόταν από κοινότητα της Ηλείας και τα τελευταίο καιρό βρισκόταν στην Πάτρα. Το βράδυ της Κυριακής αναζήτησε στέγη σε χώρους του νοσοκομείου και περίπου στις 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, βρέθηκε νεκρός.

Τα αίτια του θανάτου του 45χρονου αναμένεται να γίνουν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αστεγοι της πόλης αναζητούν προσωρινή στέγη σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων, Κώστα Πετρόπουλο, άστεγοι προσπαθούν κατά καιρούς να βρουν μια ζεστή γωνιά για να κοιμηθούν, αναζητώντας φορεία που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου.

Όσον αφορά στους αστέγους της Πάτρας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου, Θεόδωρος Τουλγαρίδης δήλωσε ότι ο οργανισμός φιλοξενεί κατά περιόδους περίπου 25 άτομα σε συνεργαζόμενο ξενοδοχείο και τα ενισχύει μέσω κάποιων επιδομάτων που δικαιούνται.

Η Πάτρα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Στέγαση Επανένταξη» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ ο δήμος περιμένει την ένταξη περίπου 40 ατόμων. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού, οι άστεγοι στην Πάτρα ξεπερνούν τους 80.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook