Παρέμβαση Περιφερειάρχη στην ημερίδα του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας την συνεχή επιμόρφωση και δημιουργική αξιοποίηση των υπηρεσιακών στελεχών:

«Η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει την συνεχή επιμόρφωση των υπηρεσιακών της στελεχών και η δημιουργική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της παραμένει ένας από τους κυρίαρχους στόχους μας. Επιζητούμε στελέχη άριστα και ικανά να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, στελέχη ικανά να αφομοιώνουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές προσαρμόζοντας τις σε τοπικό επίπεδο», αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο Ηράκλειο στην δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» με θέμα την «Οργάνωση υπηρεσιών και Αναπτυξιακή Πολιτική των ΟΤΑ». Σκοπός της ημερίδας ήταν η συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με την Αυτοδιοίκηση (Περιφερειακή και Τοπική) για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, την εξέλιξη-διεύρυνση της ηλεκτρονικής-ψηφιακής διακυβέρνησης, και η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιτελικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων του νησιού ενώ παρεμβάσεις έκαναν μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Μαρία Γκασούκα, ο Διευθυντής του ΕΚΔΔΑ Κώστας Παπαδημητρίου, η υπεύθυνη σπουδών έρευνας ΕΚΔΔΑ Ευγενία Λόκανα, στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης κ.α.  

Στον σύντομο χαιρετισμό του  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης παραμένει ένας από τους τελευταίους θεσμούς που πρέπει και μπορεί, ακόμα και με περιορισμένες δυνατότητες, να ανταποκριθεί τόσο στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, όσο και στις ανάγκες για την επίλυση χρόνιων και σημαντικών ζητημάτων υπέρ-τοπικού χαρακτήρα.

«Για την Περιφέρεια Κρήτης η συνεχής επιμόρφωση των υπηρεσιακών της στελεχών, η δημιουργική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, παραμένει ένας από τους κυρίαρχους στόχους μας. Επιζητούμε στελέχη άριστα και ικανά να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, στελέχη ικανά να αφομοιώνουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές προσαρμόζοντας τις σε τοπικό επίπεδο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα ήταν πιο προωθημένη, πιο αποτελεσματική και πιο συναινετική από το κεντρικό κράτος» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Επιβάλλεται, όλοι μαζί να εντείνουμε τις προσπάθειες και να αναλάβουμε άμεσες πρωτοβουλίες σε  περιφερειακό επίπεδο, ώστε να συγκροτηθούν με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια οι περιφερειακές αναπτυξιακές ταυτότητες, να συναχθούν περιφερειακές αναπτυξιακές συμφωνίες, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, σε τοπικό επίπεδο, σε περιφερειακό επίπεδο. Για την Περιφέρεια Κρήτης, η ταχεία και αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων του επόμενου ΕΣΠΑ (2014-2020) αποτελεί το μεγάλο μας στοίχημα. Οι επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Κρητικών  επιχειρήσεων, η σύνδεση της παραγωγής με την έρευνα και η δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook