Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Συνάντηση», όπου ο Στέφανος Κορκολής θα ερμηνεύσει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Βασισμένη στο ομώνυμο CD (κυκλοφορεί από την εταιρεία Panik Records), η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Τιμή εισιτηρίων: 10€
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τις ανάγκες των οικογενειών που στηρίζει ο Σύλλογος «Ορίζοντας».

Tο Flashnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη, κατ ‘ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στην συναυλία, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.
 

Συνολικό Πρόγραμμα Συναυλιών

•  Λάρισα / Τετάρτη 18 Νοεμβρίου / Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
•  Θεσσαλονίκη / Πέμπτη 19 Νοεμβρίου/ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
•  Χανιά / Κυριακή 29 Νοεμβρίου/ Πνευματικό Κέντρο/ Τα έσοδα της συναυλίας δίδονται υπέρ των σκοπών του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ορίζοντας»
•  Ηράκλειο / Τρίτη 1 Δεκεμβρίου/ Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook