Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, με την πρόσφατη απόκτηση των έργων της κινηματογραφικής ταινίας «ΕL GRECO» του Γιάννη Σμαραγδή και στα πλαίσια του ανοίγματός της προς την εκπαιδευτική κοινότητα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς στην εκπόνηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος με ταυτόχρονη πραγματοποίηση εικαστικών δρωμένων με θέμα: «“Φτάσε όπου δεν μπορείς!”. –Ο Δομήνικος που έγινε “El Greco”–». 

Το Πρόγραμμα θα συντελεστεί με βάση το βιβλίο του συγγραφέως Νίκου Καζαντζάκη: «Aναφορά στον Γκρέκο». Οι παρουσιάσεις του ανωτέρω Προγράμματος, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016, εκ μέρους των εκπαιδευτικών φορέων και των μαθητών θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο Ημερίδων που θα διοργανωθούν από την ΟΑΚ, σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο Προγράμματος. 

Εργασία στο σχολείο: Μελέτη αποσπασμάτων του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο», ταυτόχρονη γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, με τελική στοχοθεσία τη δημιουργία εργασιών ή εικαστικών έργων. 

Εργασία στην ΟΑΚ: 

Α΄ μέρος: – «Εγώ ο Εl Greco» – «Η παλέτα του El Greco» (π.χ. τεχνική, χρώματα κ.ά.). – «Ο δάσκαλος El Greco» (Αναφορά σε καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από τον El Greco (π.χ. Παντελής Πρεβελάκης, Νίκος Καζαντζάκης, Γιάννης Σμαραγδής, Pablo Picasso, Rainer Maria Rilke, Paul Cézanne, Jackson Pollock κ.ά.). – Σύνδεση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με το Νίκο Καζαντζάκη (Ιδιαίτερη αναφορά στο βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο» και στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή El Greco). – Παιχνίδι αυτενέργειας: «Βρες τον τίτλο». 

Β΄ μέρος: «Ζωγραφίζοντας σαν τον El Greco». Παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και Έκθεση στο χώρο της ΟΑΚ. 

Γ΄ μέρος: Περιήγηση στο χώρο όπου εκτίθενται τα έργα-αντίγραφα της ταινίας «El Greco». 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την εκπαιδευτικό Μαρία Χατζηαποστόλου, τηλ. 2824022245 ή στο email [email protected] ή στη διεύθυνση: Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, 73006 Κολυμπάρι Χανίων, Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook