Η Τουρκία σχεδιάζει να εξαπολύσει «μέσα στις προσεχείς ημέρες» στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιργίογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ -χωρίς να διευκρινίζει σε ποια χώρα ενδέχεται να λάβει χώρα η επιχείρηση.

«Έχουμε σχέδια να δράσουμε στρατιωτικά εναντίον τους μέσα στις προσεχείς ημέρες […] θα δείτε» είπε ο Σινιργίογλου σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Μέσης Ανατολής (MERI).

Το Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] απειλεί τον τρόπο ζωής μας και την ασφάλειά μας. Οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε ένα κοινό μέτωπο εναντίον αυτού του κινδύνου» ανέφερε.

«Ακόμη κι αν η επέκταση του Νταές περιορίσθηκε χάρη στη διεθνή προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε, η απειλή δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί» επέμεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Φεριντούν Σινιργίογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό Νετσερβάν Μπαρζανί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook