Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου,  αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:πμ στις 12 Νοέμβριου στην Πλατεία 1866.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε έκτατη συνεδρίαση  αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου  στην Γενική Πανελλαδική  Απεργία στις 12 Νοεμβρίου κλείνοντας τα μαγαζιά μας.

Αυτή η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων πρέπει να βρει απέναντι της ισχυρά εμπόδια ,πρέπει να πάρει μαζική απάντηση . Να στείλουμε ξεκάθαρο  μήνυμα προς  την κυβέρνηση ,την  Ε.Ε. και τα μονοπώλια . Ανεξάρτητα από τι ψήφισε ο κάθε ένας από εμάς  στις τελευταίες εκλογές δεν πρέπει να  δεχτούμε  να περάσουμε μόνοι  την θηλιά στο λαιμό μας .Δεν πρέπει να τους παραδώσουμε τα κλειδιά των μαγαζιών μας.Τα μετρά που φέρνουν για την ανάκαμψη και  την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου δεν θα πρέπει να έχουν την σιωπηρή αποδοχή μας .

–    Απεργούμε , να  σηκώσει  κεφάλι ο λαός μας .
–  Απεργούμε , να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης  και της μοιρολατρίας του «δε γίνεται τίποτα » .
–    Απεργούμε , να χτυπηθεί ο φόβος και η τρομοκρατία που σπέρνουν τα μονοπώλια .
–   Απεργούμε ,βγαίνουμε στο δρόμο υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν.
–    Απεργούμε ,μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες όλους αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και όσοι στηρίζουν τον ευρωπαϊκό μονόδρομο  οδηγούντην πλειοψηφία των μικρών έμπορων σε αδιέξοδο   σε φτώχεια και σε χρεοκοπία . Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ .Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη στην Εφορία ,στον  ΟΑΕΕ, στις  Τράπεζες. Έρχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί .Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας .

Την ίδια ώρα χαρίζουν χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και  φοροαπαλλαγές  στο μεγάλο κεφάλαιο.

Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί .Όλοι στον αγώνα !Ξεσηκωμός παντού !

Συνάδελφοι –σες 

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Χαράτσια, οφειλές σε Τράπεζες, ΟΑΕΕ, Εφορία . Σειρά έχουν νέοι αντιλαϊκοί νόμοι που προβλέπει το 3ο μνημόνιο .Ο κατήφορος δεν έχει  τέλος .

Η νέα κυβέρνηση υλοποιεί ταχύτατα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και της απαιτήσεις των μονοπωλίων , των βιομηχάνων ,των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των  μεγαλέμπορων. 

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου αντιστεκόμαστε ,κλείνουμε τα μαγαζιά μας συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις  :
                
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

•    Κατάργηση του 26%. 
•    ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
•    Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
•    Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και του τέλους επιτηδεύματος .
•    ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των Μονοπωλίων.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 10:πμ στις 12 Νοέμβριου στην Πλατεία 1866.

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook