Καθημερινά έχουν γίνει πλέον τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η κόντρα του κυβερνώντος κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγηθεί στα άκρα. Νέα επεισόδια καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου με ομιλητή τον Μιχ.Καρχιμάκη, αλλά και στην Πάτρα όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτσούκος. Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 αναγνώρισε η βουλευτής Σ.Μερεντίτη μεταξύ των πολιτών που της επιτέθηκαν φραστικά στη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Σύμφωνα με τα «Νέα», το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε τη Δευτέρα όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να εισβάλει σε ξενοδοχείο της πόλης, την ώρα που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλούσε σε εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μετακινηθούν στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, αλλά απομακρύνθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, ένταση μεταξύ εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου και αστυνομικών σημειώθηκε στην Πάτρα, μπροστά από ξενοδοχείο που φιλοξενούσε εκδήλωση με ομιλητή των υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Κουτσούκο.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα της εκδήλωσης, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα, φραστική επίθεση δέχθηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που βγήκε από την αίθουσα προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζομένους της ΕΒΟ. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Στο στόχαστρο αγανακτισμένων πολιτών βρέθηκε, επίσης, τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης. Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα, εκφράζοντας συνθήματα κατά του ιδίου, της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στο συμβάν με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, η ίδια δήλωσε την Τρίτη στο Mega πως μεταξύ των πολιτών που εισέβαλαν στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «TV 10» των Τρικάλων, την ώρα που έδινε συνέντευξη, ήταν και μία υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009.

Απαντώντας στην κ. Μερεντίτη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει αποστασιοποιηθεί από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009.

«Τους γνωρίζω. Αναρωτιέμαι τι θέλουν να επιτύχουν» δήλωσε η κ. Μερεντίτη, καταγγέλλοντας ότι πριν μεταβεί στο στούντιο είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστων που της έλεγαν ότι «θα σε περιμένουμε εκεί».

Η κ. Μερεντίτη δεν διέψευσε, πάντως, την αναφορά ότι μεταξύ των πολιτών που μπήκαν στο στούντιο ήταν και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα.

Στην Άρτα, δε, έχει κυκλοφορήσει αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη και Παύλου Στασινού, καθώς και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπασιώζου, στην οποία και οι τρεις χαρακτηρίζονται ανεπιθύμητοι. Την αφίσα υπογράφουν οι «Αγανακτισμένοι» της πόλης.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Μίκη-Πεταλωτή

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, υποστηρίζοντας ότι υποκινούν τους προπηλακισμούς βουλευτών.

Ο κ. Καρχιμάκης έκανε λόγο για «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα, που επιδιώκουν να χυθεί αίμα» και αποκάλεσε τον Αλ.Τσίπρα «αρχιστράτηγο του μπάχαλου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι» είπε.

Κόντρα έχει ξεσπάσει και μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή και του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του ο Μ.Θεοδωράκης.

 

In.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook