Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μόλις λίγη ώρα μετά την χυδαία επίθεση που δέχτηκε έξω από την Βουλή, μιλώντας μέσα στο Κοινοβούλιο -και με το σακάκι του σκισμένο από το περιστατικό- κατηγορούσε την Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως βρίσκεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του. Η ΧΑ από την πλευρά της αρντούνταν κάθε κατηγορία, ωστόσο το σημερινό δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής έρχεται να βάλει μία νέα παράμετρο στην υπόθεση.

Η κατάθεση που “καίει” τον Κασιδιάρη

Γενικό πρόσταγμα στο τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Γιώργο Κουμουτσάκο φέρεται να είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με όσα παρουσιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τον φασιστικό ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ αναφέρει ότι άκουσε τον υπόδικο χρυσαυγίτη να στοχοποιεί τον συγκεκριμένο βουλευτή, καθώς επίσης και να κηρύσσει λήξη της επίθεσης!

Σύμφωνα με στοιχεία του δημοσιεύματος, ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ότι είδε τον 24χρονο συλληφθέντα να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των παμποντιακών σωματείων, αρκετή ώρα πριν από την απρόκλητη επίθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να δηλώνει πως άκουσε τον βουλευτή της ΧΑ να λέει: “Αφήστε τους άλλους. Πιάστε τον Κουμουτσάκο”.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο ίδιος άνθρωπος ισχυρίζεται πως όταν σημειώθηκε η επίθεση και έστρεψε το βλέμμα του προς τον Ηλ. Κασιδιάρη, τον είδε να φωνάζει προς το μέρος των φασιστών που είχαν επιτεθεί στον Γ. Κουμουτσάκο “Λήξις! Λήξις!”.

Ο 24χρονος συνεργός

Οι πληροφορίες προέρχονται από το περιβάλλον του Γιώργου Κουμουτσάκου, οι συνεργάτες του οποίου έχουν μιλήσει με αρκετά πρόσωπα που ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου το απόγευμα της Πέμπτης. Αν η κατάθεση επιβεβαιωθεί, θα τοποθετήσει στο κάδρο των πρωταγωνιστών της “επιχείρησης” κατά της Δημοκρατίας το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου και θα δώσει νέα τροπή στην πορεία της υπόθεσης.

Κάτι τέτοιο βεβαίως έχει ήδη συμβεί, με τη σύλληψη του 24χρονου που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι προσπάθησε να φυγαδεύσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Ενώ ο ίδιος έδινε συνεντεύξεις ως ο “προστάτης” του βουλευτή, η αστυνομία τον συνέλαβε ως συνεργό στην επίθεση.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που εξέτασαν καρά καρέ οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ο 24χρονος με τη χαρακτηριστική μπλούζα υπέρ των Ποντίων φέρεται να έχει καταγραφεί να συνομιλεί με τον άνθρωπο που γρονθοκόπησε τον βουλευτή στο πρόσωπο, πολύ πριν από τη στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο προβαίνουν στη συνεννόηση για τη δράση του Τάγματος Εφόδου κατά του Γ. Κουμουτσάκου.

Ο 24χρονος είναι γεννημένος το 1991 και συνελήφθη στο Μενίδι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν σχετίζεται με τους ακραίους που ξυλοκόπησαν τον βουλευτή. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι στόχος του ήταν να προστατέψει τον Γ. Κουμουτσάκο, τον οποίο τονίζει ότι δεν γνώριζε καν. Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός της σύλληψης του 24χρονου αλλά και για τον τρόπο που αυτή μεθοδεύτηκε από την Αστυνομία εξέφρασε ο πρόεδρος των ποντιακών σωματείων, Γ. Βαρυτιμιάδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής, είπε ότι γνωρίζει τον 24χρονο, ο οποίος είναι μέλος της ποντιακής νεολαίας και μάλιστα του ζήτησε να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να βοηθήσει στις έρευνες. “Με χρησιμοποίησαν για να συλλάβουν το παιδί”, είπε ο Γ. Βαρυτιμιάδης. Δήλωσε επίσης ότι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που αναζητούνται, δεν έχουν σχέση με τους Ποντίους που βρισκόνταν στον χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook