Απογοητευτικός είναι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων για φέτος, σε ότι αφορά το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων(Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ)  με αποτέλεσμα να ανοίγει νέα “μαύρη” τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τα στοιχεία για το πρώτο εννεάμηνο του 2015 φανερώνουν ελάχιστη έως μηδαμινή βεβαίωση και είσπραξη φορολογικών  εσόδων από μεγάλες επιχειρήσεις σύμφωνα με τους στόχους και τις προβλέψεις. Ετσι ενώ για φέτος η στόχευση από μερικούς και πλήρεις φορολογικούς ελέγχους μεγάλων επιχειρήσεων (με τζίρο άνω των 30 εκ.ευρώ)  προέβλεπε αύξηση 30% στους βεβαιωθέντες φόρους (3 δισ. το 2014) και αύξηση 20% στις εισπράξεις των εσόδων (370 εκ.ευρώ πέρυσι) τα αποτελέσματα κρίνονται επιεικώς απογοητευτικά.

Με βάση τη στοχοθεσία έπρεπε φέτος  να ελεγχθούν, από τους 150 υπαλλήλους του Κ.Ε.ΜΕ.Π, τουλάχιστον 650 φορολογικές υποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων ωστόσο ελάχιστες από αυτές έχουν ολοκληρωθεί γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και οργή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Το επίσημο στατιστικό του Κέντρου Μεγάλων Επιχειρήσεων ,που παρουσιάζουμε σε φώτο, είναι αποκαλυπτικό και ενδεικτικό της κατάστασης.

Ελάχιστοι (μετρημένοι στα δάχτυλα) υπάλληλοι εμφανίζουν ολοκλήρωση μερικών η ολικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις (ο κάθε υπάλληλος είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση 2-3 φορολογικών υποθέσεων) ενώ οι περισσότεροι καταγράφονται με μηδενικό αποτέλεσμα (δηλαδή μη ολοκλήρωση κανενός ελέγχου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook