Πολιτικό χαρακτήρα έχει πάρει πλέον η διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, στο παρά πέντε, ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλoντ Γιουνκέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιπρας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην κινδυνεύσει η κατοικία κανενός έλληνα πολίτη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να εξυπηρετήσει το δάνειο του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες υπήρχε κατανόηση από την πλευρά του προέδρου της Κομισιόν. 

Παράλληλα, οι κύριοι Τσίπρας και Γιουνκέρ συζήτησαν για το προσφυγικό και την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην αποδέσμευση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αναπτυξιακή Τράπεζα προς τη χώρα μας αλλά και για την ταυτοποίηση των προσφύγων στα ηπειρωτικά της Τουρκίας. 

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε επίσης με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Ο δεύτερος, μάλιστα, εμφανίστηκε υποστηρικτικός ως προς το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι μαραθώνιες. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το EuroWorking Group, ενώ προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook