Κατά την τελευταία ισχυρή βροχόπτωση, στα τέλη Οκτωβρίου, μέσα στο κτίριο του Νοσοκομείου Χανίων “επιστρατεύτηκαν” πάσης φύσεως κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά που έμπαιναν μέσα απο το…ταβάνι, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, η διοίκηση του Νοσοκομείου, αποκαλύπτει πως για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων έχουν απομείνει τρείς (3) υπάλληλοι!

Όμως με αυτή την ευκαιρία η διοίκηση του ιδρύματος αναφέρεται και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει με ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια περίθαλψη.

Διαβάστε την απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων.

“Κύριε Διευθυντά,
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με φωτογραφικό υλικό τα οποία αφορούν φθορές στην κτηριακή δομή του Γενικό Νοσοκομείου Χανίων.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στην μέση.

Το Νοσοκομείο Χανίων παραδόθηκε και άρχισε την λειτουργία του το 2000.
Είναι φυσικό και επόμενο 16 χρόνια μετά να εμφανίζει κατά τόπους μικροκαταστροφές.
Παρουσιάζονται φθορές λόγω φυσιολογικής γήρανσης υλικών, καιρικών και σεισμικών φαινομένων αστοχίες κατασκευής, συνεχούς και βαριάς χρήσης.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν 50.000 τ.μ. και καλούμαστε να τις συντηρούμε με τρεις εναπομείναντες υπαλλήλους . Ένα ξυλουργό, ένα Σιδηρουργό και ένα Ελαιοχρωματιστή. 
Εκτός του κεντρικού κτηρίου, έχουμε να συντηρήσουμε και τις εξωτερικές δομές του ψυχιατρικού τομέα, οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες, περιμετρικά της πόλης.
Όλα αυτά καλούμαστε να τα φέρουμε εις πέρας , με τους μειωμένους προϋπολογισμούς, των τελευταίων χρόνων και με την κατά πολύ μειωμένη χρηματοδότηση των τελευταίων μηνών.

κ. Διευθυντά, το κτηριακό είναι το μικρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. 
Το φλέγον ζήτημα και η κραυγή αγωνίας, είναι το μειωμένο, γερασμένο και εργασιακά εξαντλημένο προσωπικό, που κάθε μέρα λιγοστεύει.
Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει όλο τους το είναι.
Έχουν ξεπεράσει τα όρια τους αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν.
Φροντίζουμε να μην λείψει κανένα υλικό, κανένα φάρμακο. Δώσαμε προτεραιότητα στα είδη πρώτης ανάγκης.
Κινούμεθα με τα πενιχρά έσοδα που λαμβάνουμε τα οποία όμως δεν καλύπτουν ούτε το 25% των πραγματικών αναγκών μας.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι το Γενικό Νοσοκομείου Χανίων ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της χώρας, για δύο συνεχόμενες χρονιές , 2013 και 2014 , σύμφωνα με τον πίνακα οικονομικής διαχείρισης ESYNET , ο οποίος είναι αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
Κύριε Διευθυντά,
Το Νοσοκομείο Χανίων χρειάζεται άμεσα να στελεχωθεί με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. 
Σε ένα Νοσοκομείο, εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες του διοικητικού προσωπικού, που και αυτοί είναι σε οριακά επίπεδα.
Και για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα σας αναφέρω ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων , λόγω του άριστου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, δεχόμαστε ένα μεγάλο όγκο ασθενών από άλλους νομούς της Κρήτης, από άλλα νησιά και μέρη της Ελλάδας.

Είναι μεγάλη τιμή για ένα νομό και μεγάλη τύχη να έχει επιστήμονες και προσωπικό αυτού του επιπέδου.
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από εδώ, και κάποιους άλλους «ήρωες» των Χανιών.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους δωρητές, μεγάλους και μικρούς, στον Ερυθρό Σταυρό, στους Σαμαρείτες και στους εθελοντές Χανιώτες που παρέχουν μεγάλη βοήθεια στο Νοσοκομείο μας.
Με εκτίμηση, 
Αν. Διοικητής του Γ.Ν.Χ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook