Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί (38χρονος και 33χρονος), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες (08.11.2015) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έρευνα  στην οικία του 38χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία καπνού βάρους 120 γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπλέον, στην εν λόγω οικία βρισκόταν ο 33χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα ποδήλατο χρηματικής αξίας 250 ευρώ, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής, το οποίο όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.  

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 33χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν την απαιτούμενη από το Νόμο ιατρική συνταγή. 

Αφαιρεθέν ποδήλατο  αποδόθηκε στην 37χρονη ημεδαπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook