Η πρώτη εκδήλωση στα πλαίσια του «Ελεύθερου Βήματος Οικονομολόγων» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με εισηγητές τους κ.κ. Τσικνάκη Μιχάλη και Φιλιππάκη Νίκο. Ο κ. Τσικνάκης ανέπτυξε το θέμα «Digital Business» παρουσιάζοντας ένα παράδειγμα ψηφιακής επιχείρησης ως βέλτιστη πρακτική για την επιβίωση στην κρίση.

Ο κ. Φιλιππάκης ανέπτυξε το θέμα «Διεθνείς Κεφαλαιακές Ροές & Χρηματοοικονομική Κρίση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσπάθεια απελευθέρωσης των κεφαλαιακών ροών στις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα των χρηματικών ροών χαρτοφυλακίου, αποδείχθηκαν πηγή χρηματοοικονομικής αστάθειας και όχι ανάπτυξης, γι΄ αυτό και θεωρείται ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας δημιουργίας χρηματοοικονομικών κρίσεων.

Το «Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων» αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που έχει στόχο να αναδείξει το έργο των μελών μας και να δώσει ερεθίσματα για περαιτέρω ενασχόληση με τις νέες τάσεις της έρευνας και της αγοράς.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης (Εθνικής Αντιστάσεως 105). Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με εισηγητές τον κ. Νοικοκυράκη Μάνο με θέμα: «Ψηφιοποίηση Υπηρεσιών Δημοσίου» και τον κ. Παζόπουλο Βασίλη με θέμα: «Επενδύσεις σε Αναπτυγμένες Αγορές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook