\”Φτερά έκαναν\” 8 κοντέινερ με τσιγάρα, από «αποθήκη αποταμίευσης» στην περιοχή της Λαμίας.

Οι αρμόδιες αρχές ψάχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν πλήρη εικόνα τού τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις τελωνειακές αρχές, οι δασμοί που έπρεπε να πληρωθούν για να εκτελωνιστεί το συγκεκριμένο εμπόρευμα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συγχρόνως υπογραμμίζουν πως «οι έρευνες εξελίσσονται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αποθήκη στην περιοχή της Λαμίας είχε μισθωθεί πρόσφατα από εταιρία που έχει έδρα την Αθήνα. Στις 27 Ιουνίου, 8 νταλίκες με κοντέινερς φορτωμένα με τσιγάρα, φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και οδικώς φτάνουν στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Τα κοντέινερ με τα τσιγάρα δεν είχαν εκτελωνιστεί και έπρεπε να παραμένουν υπό έλεγχο στην συγκεκριμένη αποθήκη, που είχαν σφραγίσει οι τελωνιακοί.

Στις 29 του προηγούμενου μήνα, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης διαπιστώνει πως έχουν παραβιαστεί οι πόρτες και ειδοποιεί την μισθώτρια εταιρεία. Λίγο αργότερα οι τελωνειακοί διαπιστώνουν διάρρηξη στην αποθήκη, ειδοποιούν τον εισαγγελέα Λαμίας και πλέον την υπόθεση αναλαμβάνει η ασφάλεια της Λαμίας. Η πρώτη διαπίστωση είναι, ότι τα 8 κοντέϊνερ έχουν εξαφανιστεί.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αποθήκες που σφραγίζονται από τους τελωνειακούς απαγορεύεται η είσοδος και την ευθύνη φύλαξης του εμπορεύματος που βρίσκεται μέσα σ\’ αυτές, την φέρει αυτός που τις χρησιμοποιεί. Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι είχαν τοποθετηθεί κάποιες κάμερες καθώς και συναγερμός, αλλά ωστόσο όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές αυτά είναι στοιχεία τα οποία θα συνεκτιμηθούν στο πλαίσιο των ερευνών και της δικογραφίας που εξελίσσεται.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook