Τίποτα δεν έχει “κλειδώσει” στην υπόθεση της παραχώρησης στη Fraport των 14 αεροδρομίων μεταξυ αυτών και του αερολιμένα των Χανίων.

Αυτή, τουλάχιστον, τη βεβαιότητα εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι όσα λέγονται για ανάληψη από τη Fraport των αεροδρομίων το 2016 είναι αβάσιμα, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα προσφυγή που έγινε στο ΣτΕ σε βάρος αυτή τη φορά της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Νέα προσφυγή χθες – Σε αναμονή για την εκδίκαση των υπολοίπων

Χθες, έγινε προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου με την οποία η κυβέρνηση “έκλεισε” και τυπικά την εκκρεμότητά της στην παραχώρηση των αεροδρομίων, ενώ μέχρι τέλος Νοεμβρίου η ΟΣΥΠΑ θα προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. από την οποία θα περάσει η σύμβαση προς έγκριση. Παράλληλα, τον Μάρτιο με Απρίλιο αναμένονται να εκδικαστούν από την Ολομελεια του ΣτΕ οι προσφυγές της Ομοσπονδίας και των δήμων Χανίων και Κέρκυρας.

 

Για ποιό λόγο “Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα” 

Ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ότι όλες αυτές οι νομικές κινήσεις θα παγώσουν τις διαδικασίες καθώς το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε δικαστηρία όπως η Ολομέλεια του ΣτΕ, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη συνέχιση της επένδυσης από τη Fraport.

 

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου είχε συνάντηση με εργαζομένους και φορείς του νομού για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν μετά και την πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook