Με διπλές συγκεντρώσεις σε Χανιά και Ηράκλειο και με συλλαλητήρια σε Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο οι απεργοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της Κρήτης, διαμαρτύρονται στην ¨λαίλαπα¨ των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Στα Χανιά, τον «χορό» των συλλαλητηρίων ξεκίνησε το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 1866.

Ακολούθησε στις 11 το απεργιακό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Αντίστοιχα στο Ηράκλειο το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση την πλατεία Ελευθερίας και οι άλλοι φορείς στον χώρο έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης στο Ρέθυμνο το απεργιακό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ στον Άγιο Νικόλαο, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηρακλείου

Με μαζική συμμετοχή και παλμό πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων βρέθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων της “Ανακύκλωσης” και άλλων επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή, σε εργοτάξια, αλλά και στην επιχείρηση “Carrefour” στην περιοχή της Αμμουδάρας για την περιφρούρηση της απεργίας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς. Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου – Γαλάτεια Καζαντζάκη, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Δήμου Φαιστού, ομάδες γυναικών των Ανατολικών Συνοικιών, Νοτίων συνοικιών, Μαλεβιζίου, Μοίρών της ΟΓΕ, ο σύλλογος γυναικών Αρχανών, οι σύλλογοι φοιτητών Ιατρικής και Μαθηματικού, οι σύλλογοι Σπουδαστών ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ.
Ιδιαίτερο τόνο στη συγκέντρωση έδωσε το μπλοκ της Σωματειακής επιτροπής των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 10 μέρες και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Κωνσταντάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
“Η σημερινή απεργία είναι η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων. Δίνουμε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, των μεγαλοεργοδοτών, της ΕΕ. Ταυτόχρονα η σημερινή απεργία ανοίγει την αυλαία για τις επόμενες μάχες που θα δοθούν για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα. Με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης, στον οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, δίνουμε την απάντησή μας.
Έτσι όπως τη δίνουν οι συνάδελφοι μας στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης 3,5 χρόνια τώρα, μέσα και έξω από το εργοστάσιο, όποτε χρειάζεται, με κάθε μορφή, ταξικής πάλης, μέσα από το σωματείο τους, στέλνουν μήνυμα αντίστασης και αισιοδοξίας σε όλη την εργατική τάξη της χώρας.
Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, πυκνώνουμε τις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις στα σωματεία, μπαίνουμε όλοι στη μάχη. Συνεχίζουμε. Καλή δύναμη!”
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε η μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα “Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά” και “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη” να κυριαρχούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook