«Άναψαν» τα αίματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, κατά την ενημέρωση του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού.
Στο επίκεντρο των σφοδρών επιθέσεων, βρέθηκε η πρόταση της αντιπεριφέρειας Χανίων για χωροθέτηση δεξαμενών υγρών καυσίμων στην θέση Πέρα Πλατάνι στον όρμο της Σούδας.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, άσκησαν δριμύτατη κριτική τόσο στην αντιπεριφέρεια, όσο και στην στάση του Δήμου Χανίων.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος μάλιστα, με αιχμές για την στάση του αρμόδιου αντιδημάρχου αλλά και του δημάρχου, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, για το τι θα πράξει.

Αναλυτικά ο κ.Βλαχάκης αναφέρει τα εξής:

«Στην εισήγηση της Αντιπεριφέρειας για την χωροθέτηση εγκαταστάσεων μονάδων αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι, καταστρατηγούνται όλες οι ομόφωνες αποφάσεις του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Σούδας καθώς και του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, αποφάσεις ενάντια σε κάθε σχεδιασμό που επιβαρύνει περαιτέρω την περιοχή και αντιβαίνει στην ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη που οραματιζόμαστε οι κάτοικοι για τον κόλπο της Σούδας. 

Αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί η επιλογή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο να χωροθετήσει μονάδες αποθήκευσης υγρών καυσίμων, σε μια περιοχή που τίτλους ιδιοκτησίας έχει γνωστός επενδυτής στον χώρο των καυσίμων.
Αυτή η απόφαση, πέραν οτι μπορεί να θεωρηθεί φωτογραφική, παραβιάζει την αρχή της ανταγωνιστικότητας και στην ουσία καθιερώνει μονοπωλιακές πρακτικές στην αποθήκευση και εμπορία καυσίμων στο νησί.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη,  το μεγαλύτερο ηθικό και βαθιά δημοκρατικό πρόβλημα που προκύπτει απο την εισηγητική πρόταση της Αντιπεριφέρειας, είναι η απαξίωση των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και η αγνόηση των μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων για την μη αδειοδότηση μονάδας αποθήκευσης υγρών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι.

Στα παραπάνω να προστεθεί η μουδιασμένη εκπροσώπηση του θεσμικού Αντιδημάρχου Χανίων που χωρίς ιδιαίτερα επιχειρήματα και πιθανών χωρίς την αγωνιστική συνδρομή του Δημάρχου Χανίων,  άφησαν πολύτιμο έδαφος στην πρόταση της Αντιπεριφέρειας για χωροθέτηση οχλουσών δραστηριοτήτων στην εν λόγω περιοχή.

Εφόσον στο τελικό κείμενο του χωροταξικού σχεδιασμού που ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 10/11/15 έχει υιοθετηθεί η χωροθέτηση μονάδων υγρών καυσίμων στην θέση Πέρα Πλατάνι, η ηθική μου και το αξιακό σύστημα που υπηρετώ ως ενεργός πολίτης, μου επιβάλει να επανεξετάσω την στάση μου για τα περαιτέρω.

Βλαχάκης Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων 
Πρόεδρος Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook