Τα στοιχεία αλλά και φωτογραφία του διαβατηρίου του ενός από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι και ο οποίος έφτασε στη Γαλλία μέσω Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα σερβική εφημερίδα.

Τα σερβικά Μέσα γράφουν ότι το όνομά του είναι Άχμεντ Αλμουχαμέντ (Ahmed Almuhamed), 25 ετών και έφερε συριακό διαβατήριο, του οποίου η γνησιότητα σύμφωνα με αμερικανικές πηγές του FBI ελέγχεται.

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Bilc, ο Αλμουχαμέντ εισήλθε με έναν ακόμα από τους βομβιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη μέσω της Λέρου στις 3 Οκτωβρίου.

Η γαλλική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες, που αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες τον προηγούμενο μήνα, ήταν μεταξύ των επτά συνολικά βομβιστών αυτοκτονίας, ένας εκ των οποίων ήταν 15 ετών.

Στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επιβεβαίωσε ότι ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους καμικάζι έξω από το Stade de France, πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου,

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, ο κάτοχος του διαβατηρίου «ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».
«Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες, από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Άχμεντ Αλμουχαμέντ χρειάστηκε περίπου ένα μήνα για να φτάσει από την Ελλάδα στη Γαλλία παριστάνοντας τον πρόσφυγα.

Στις 7 Οκτωβρίου εισήλθε στη Σερβία, περνώντας μέσω των Σκοπίων. Η σερβική εφημερίδα γράφει ακόμα ότι ζήτησε άσυλο στη Σερβία.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τα στοιχεία του συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Για το άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ αναφέρεται στο ανακοινωθέν του το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook