Τελευταία ενημέρωση: 11:00

Ισχυρός  σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9:10 νοτιοδυτικά της Λευκάδας, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αλλά και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι είναι 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είναι παράκτιος, δηλαδή σημειώθηκε σχεδόν στην στεριά. Το γεγονός αυτό αλλά και το μικρό εστιακό βάθος, που υπολογίστηκε στα 5 χλμ, εξηγούν το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, μέχρι και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 5,2 Ρίχτερ στις 10:33 το πρωί της Τρίτης.

Μεγάλες ζημιές στο χωριό Αθάνι 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές είναι οι ζημιές στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπου κάτοικοι αναφέρουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού Καρυά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, το ρεύμα στο χωριό και το τηλέφωνο έχει διακοπεί, όμως προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια και η πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις για βοήθεια. 

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Λευκάδα διέκοψαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 17η Νοεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του ότι, εξαιτίας του μεγέθους του σεισμού, αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί.

Δείτε βίντεο με τις πρώτες εικόνες από κάμερες που αποτυπώνουν τη στιγμή που η δόνηση γίνεται αισθητή στην Λευκάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook