Τα σενάρια για συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά μετά από έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του έρχονται να ενισχύσουν περαιτέρω οι ανακοινώσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της FSB στη Μόσχα, στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε βόμβα με 1,5 κιλά δυναμίτιδας.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση», ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus A321, κατέπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες.

Πριν από λίγες ημέρες Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες που μετέχουν στις έρευνες μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Reuters έκαναν λόγο για πιθανότητες 90% να συνετρίβη λόγω εσωτερικής έκρηξης από τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την συντριβή ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην αιγυπτιακή Χερσόνησο του Σινά, η οποία ελέγχεται από τζιχαντιστές.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook