Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

“Η φετινή επέτειος της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών βρίσκει τη χώρα μας, την Ευρώπη, τον πλανήτη ολόκληρο, σε αναβρασμό. 

Μετράνε 42 χρόνια από τότε που οι νέοι διακήρυτταν σε όλο τον κόσμο την ανάγκη των Ελλήνων για μια Ελεύθερη Ζωή. Μια ζωή μέσα στην οποία θα μπορούσαν να γίνονται δημιουργοί, με όπλο την καλλιέργεια του πνεύματος και απερίσπαστοι από τις ανάγκες της καθημερινότητας. 

Η επέτειος των Γεγονότων του Πολυτεχνείου αποκτά και φέτος μια ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα αλλά και για τα κεκτημένα του σύγχρονου Πολιτισμού. Η τραγωδία των προσφυγικών ροών, η αδυναμία ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην καρδιά της Ευρώπης, στην Πατρίδα της Σύγχρονης Δημοκρατίας, το φιλόξενο καταφύγιο της ελληνική διανόησης και χιλιάδων διωκόμενων δημοκρατών κατά την επταετή δικτατορία, το επιβεβαιώνουν.

Η ελληνική νεολαία έχει καταγεγραμμένα στο συλλογικό ασυνείδητο τα Παιδιά του Πολυτεχνείου. Έχει επίγνωση των παραπάνω προκλήσεων και οφείλει να αγωνιστεί για μια καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook