Με ανάρτηση στο Facebook πανηγύρισε για τη χθεσινή ψηφοφορία ο Παύλος Πολάκης την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία είχε δύο απώλειες και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενός από τα σημαντικότερα στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά την ψήφιση των επώδυνων μέτρων που θα βάλουν ξανά μπροστά τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και πιθανόν να οδηγήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση, ο πρώην Δήμαρχος Σφακίων έγραψε: 

«Η κυβέρνηση άντεξε και ΘΑ αντέξει. Η διαπλοκή και το παλιό πολίτικο σύστημα παίζει ρέστα. Δεν θα τα καταφέρει. Τα σενάρια θα μείνουν ευσεβείς πόθοι. Όσοι αντέχουμε είμαστε και ΔΥΝΑΤΟΙ και ΑΡΚΕΤΟΙ».

Η ανάρτηση του Πολάκη προκάλεσε θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια, με έναν από τους παλιούς του συναγωνιστές, τον δημοσιογράφο Γιώργο Γυπάκη από τα Χανιά, να απαντάει ρίχνοντας “μαχαιριά” στον Βουλευτή, αφού μέσα από την ανάρτησή του περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα:

«Ωραίο ποίημα Παυλή. Μήπως όμως να μου λεγες και τα 500 της δόσης από τα 2,5 χιλιάρικα ΕΝΦΙΑ, τα 660 τέλη κυκλοφορίας, τα 188 της δόσης του εισοδήματος, τα 30 της δόσης του περσινού ΕΝΦΙΑ, τα 50 της πιστωτικής που πλήρωσα την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ και τα 300 του ΟΓΑ και τα 750 των δανείων μου πώς θα τα πληρώσω μέχρι τέλος του άλλου μήνα, εγώ ο άνεργος που έκανα το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση για να με γλιτώσει από όλα αυτά; Και τελικά, κάποιος θα μείνει απλήρωτος. Ποιός να μου πάρει το σπίτι, η τράπεζα ή εσείς; Υ.Γ. Ελπίζω να στέλνετε τα ΜΑΤ στις κατασχέσεις γιατί θα πέσουν πολλές μπαλωτές».

Σε άλλο σημείο ένας απελπισμένος αναγνώστης περιγράφει την κατάσταση του, ενώ μία κυρία λέει ότι μόνο με κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα γίνουν οι πλειστηριασμοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook