Την έντονη αντίθεσή τους και την πρόθεσή να μπλοκάρουν την πρόταση του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης για χωροθέτηση μονάδων υγρών καυσίμων στην περιοχή Πέρα Πλατάνι, εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι και φορείς σε ειδική συνεδρίαση στο πολύκεντρο Σούδας, υπό την παρουσία της βουλεύτριας Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλιας Βαγιωνάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

“Όλοι μαζί ενωμένοι θα διεκδικήσουμε να καταργήσουμε στην πράξη την  απόφαση που έχει λάβει η Περιφερειακή Ενότητα, η οποία είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα”, δήλωσε στο Flashnews.gr ο δημοτικός συμβούλος και προέδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Μιχάλης Βλαχάκης ο οποίος έδωσε και τον τόνο των επόμενων κινήσεων που θα έχουν ως τελικό στόχο την ακύρωση της απόφασης.

Ψήφισμα της σημερινής συνεδρίασης,  όπως σημείωσε ο κ. Βλαχάκης, εξουσιοδοτεί  τον δήμαρχο Χανίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τους βουλευτές του νομού, έτσι ώστε σε επίπεδο Υπουργείου να “καταρρίψουν” την απόφαση του περιφερειακού συμβουλιου όσον αφορά την χωροθέτηση μονάδων υγρών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος θα γνωστοποιηθεί το Σάββατο ενώ οι κάτοικοι της Σούδας, έχουν εναλλακτικές προτάσεις (ενδεικτικά βλέεπε εδώ) τις οποίες και επιθυμούν να προωθήσουν για μια βιώσιμη ανάπτυξη του κόλπου της Σούδας.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook