Η Yπηρεσία Καταναλωτών προειδοποίησε τη αεροπορική εταιρία Tiger, ότι θα της επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για εξαπάτηση και παραπλάνηση πελατών, εάν συνεχίσει να πουλά εισιτήρια χωρίς να προειδοποιεί τους αγοραστές για πιθανές ακυρώσεις πτήσεων.

Η αφορμή για την προειδοποίηση αυτή ήταν η αποκάλυψη ότι ο πύργος έλεγχου του αεροδρομίου του Avalon, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, δεν είχε καθόλου προσωπικό όταν η πτήση TT6207 της Tiger, πετούσε υπερβολικά κοντά στο έδαφος, γεγονός που έθεσε και την ίδια την αεροπορική εταιρία σε διαθεσιμότητα.

Και ενώ τα αεροπλάνα της Tiger παραμένουν για πέμπτη μέρα καθηλωμένα στο έδαφος, ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Καταναλωτών και Ελεύθερου Ανταγωνισμού, Γκρέιμ Σάμιουελ, δήλωσε ότι νιώθει «μπερδεμένος» καθώς δεν φαίνεται οι προειδοποιήσεις του για νομικές κυρώσεις να έχουν εισακουστεί. «Εάν πουλήσεις ένα εισιτήριο για μια πτήση για την όποια δεν έχεις καμία εύλογη προσδοκία να διεξαχθεί, τότε ξεκάθαρα, εμπλέκεσαι σε παραπλάνηση και εξαπάτηση των πελατών σου».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι η αεροπορική εταιρία είναι υποχρεωμένη από το νόμο να συμβουλεύσει και να ενημερώσει τους πιθανούς πελάτες της ότι από το Σάββατο το πρωί είναι υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Ασφάλειας και η τέλεση των πτήσεων εξαρτάται από το εάν η Υπηρεσία θεωρεί ότι η εταιρία πληροί τους όρους ασφαλείας πτήσεων και αποφασίσει τελικά να άρει την απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας, που έχει επιβάλει στα αεροσκάφη της εταιρίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Τiger δήλωσε: «συνεχίζουμε να δουλεύουμε υπό την επίβλεψη των ειδικών και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταναλωτών και Ελεύθερου Ανταγωνισμού θα εξασφαλίσουμε τη συμμόρφωση της εταιρίας με τους κανονισμούς».

Επίσης, ανήγγειλε ότι ο στόχος των αερογραμμών αυτή τη στιγμή «είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά μας καθήκοντα και υπηρεσίες, όσο πιο σύντομα γίνεται, ενώ έχουμε επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Αυστραλιανών πολιτών ότι οι αερογραμμές μας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας ανά πάσα στιγμή».

Από έρευνα προέκυψε ότι μετά τις 8 το βράδυ ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Άβαλον περνάει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης μετά από συμφωνία των αεροπορικών αρχών.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Εναέριων Υπηρεσιών της Αυστραλίας, Ρομπ Ουόκερ, υπερασπίστηκε την παραπάνω τακτική δηλώνοντας ότι είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων. Και ενώ ερωτήματα γεννιούνται γι\’ αυτή την πολιτική, προκύπτει ότι μόνο έξι αεροδρόμια σε όλη την Αυστραλία έχουν προσωπικό καθ\’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook