Μύδρους κατά παντός υπευθύνου εξαπολύουν στη Νέα Δημοκρατία για το φιάσκο με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, μετά την αδυναμία της εταιρείας Infosolutions να φέρει σε πέρας την διαδικασία.

Στο μάτι του κυκλώνα, πέρα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στελεχών και υποψηφίων, βρίσκεται και η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η εταιρεία Infosolutions, η οποία είχε εγκριθεί ομόφωνα από την ΚΕΦΕ, δεν ήταν άγνωστη στη Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για την εταιρία που ασχολείται με διαδικτυακά συστήματα και λύσεις μηχανοργάνωσης, η οποία είχε αναλάβει και τις εκλογές τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία του 2009, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη.

Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από τη Συγγρού, αποτέλεσε πρόταση συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΕΦΕ.

Πρόκειται μάλιστα για την ίδια εταιρεία, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργικού γραφείου επί Σαμαρά.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η Infosolutions είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται κατ’ εξοχήν στο διαδίκτυο, η ιστοσελίδα της είναι υπό κατασκευή.

Μετά το φιάσκο η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να προσφύγει νομικά κατά της εταιρίας, διεκδικώντας αστική αποζημίωση, ενώ η ΚΕΦΕ εξέδωσε ανακοίνωση: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, μετά τα προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, ο υπεύθυνος της εταιρείας επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει, αποδεχόμενος πλήρως την ευθύνη για τις εκλογές, με τους ιθύνοντες του κόμματος ωστόσο να προχωρούν στην κατάθεση αγωγής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την δυσφήμιση που υπέστη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook