Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων που καταγράφονται στην αγορά, ένα φαινόμενο το οποίο τείνει λα λάβει ανεξέλεγκτες διάστασεις.

Ήδη οι επαγγελματίες του χώρου μέσω επιστολης τους στον ΕΟΦ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτούν την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων με στόχο να βρεθεί λύση στο μέτωπο των ελλείψεων.

Ασθενείς και ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται καθημερινά και αναγκάζονται να αναζητούν το απαραίτητο για την υγεία τους σκεύασμα από φαρμακείο σε φαρμακείο ακόμα και σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

Κατηγορίες εμβολίων είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση, ενώ ελλείψεις καταγράφονται και σε αντιβιώσεις, όπως και σε φάρμακα για καρδιοπάθειες, για διαβητικούς, σε ηρεμιστικά ακόμα και σε κολλύρια.

Τα ράφια των φαρμακείων αδείαζουν και ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο αν δεν αλλάξει το επόμενο διάστημα η κατάσταση να τεθεί θέμα δημόσιας υγείας.

”Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι μεγάλη και την κατανοούμε. Έχουμε ήδη ενημερώσει τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων και κρατούμε στάση αναμονής” τόνισε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook