Παρά τις καινούριες δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί των αγροτών με τις επιδοτήσεις, το κλίμα ανασφάλειας συνεχίζει να επικρατεί στον χώρο του αγροτικού κόσμου, με τους εκπροσώπους των αγροτών να ζητούν από τον ίδιο τον Υπουργό συγκεκριμένες ημερομηνίες για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015, το ύψος της οποίας  πιθανότητα να υπερβεί το 70% της συνολικής δικαιούμενης επιχορήγησης.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΗ, Μιχάλης Καμπιτάκης, κάνει λόγο για ¨παιχνιδάκια¨από την πλευρά του Υπουργείου, καθώς τα ποσά της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που θα πιστωθούν πρέπει να «βγαίνουν» ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων. Έλεγχοι, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, το 70% της επιδότησης θα πρέπει να δοθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, βάση των κανονισμών της ΕΕ. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το υπουργείο θα καταβάλει μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής δικαιούμενης επιχορήγησης, το οποίο όμως, θα είναι πλασματικό, καθώς εκκρεμούν και επιδοτήσεις παλαιότερων χρόνων.

Η διοίκηση της ΟΑΣΝΗ, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στον πρωτογενή τομέα, καθώς τα προβλήματα των αγροτών ολοένα και αυξάνουν και οι αγροτες είναι έτοιμοι να βγουν για μία ακόμα φορά στους δρόμους.

Τα τερτίπια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η καθυστέρηση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έχουν ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πουλούν το λάδι της χρονιάς σε εξευτελιστικές τιμές και να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης επιτήδειων εμπόρων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την φθίνουσα πορεία που έχει λάβει η τιμή του ελαιολάδου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook