Απο τον 4ο αιώνα π.Χ. χρονολογούνται οι 15 πήλινοι αμφορείς που βρέθηκαν στο σπίτι ενός 67χρονου Χανιώτη στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr.

Σύμφωνα και με την αστυνομία, ο 67χρονος συνελήφθη  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, 67χρονος Χανιώτης, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων για την καταπολέμηση παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς,  αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με κλιμάκιο Αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, χθες (26.11.2015) το μεσημέρι, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 67χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 15 πήλινοι αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου κατά την κλασική περίοδο του 4ου αιώνα π.Χ. σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Από τη εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, προέκυψε ότι τα ανωτέρω αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, ανευρέθηκαν από τον 67χρονο σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία κατείχε με σκοπό την διάθεση τους στην αγορά.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. 

Υπενθυμίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, υπάρχουν αρκετές αρχαίες τοποθεσίες, όπως η Υρτακίνα, η Έλυρος, η Λισσός, η Σούγια (Συία), οι οποίες – δεν έχουν αναδειχθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook