«Οι πέτρες του αναθέματος είναι διαχρονικές ενδείξεις όσων συνυπάρχουν για δεκαετίες στην χώρα μας».

Με την φράση αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκλεισε την αναφορά του στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Μουσείο και την προσφορά του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ έκανε λόγο για αντιφάσεις στην διαδρομή του Ελ.Βενιζέλου, που χαρακτηρίζουν και την διαδρομή του ελληνισμού.

 

Μάλιστα ο κ.Βούτσης συνομίλησε με τα παιδιά που ευρίσκοντο στο εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου και τους ευχήθηκε να μείνουν στην Ελλάδα, η χώρα μας να ξεπεράσει την κρίση, ενώ με νόημα είπε πως ίσως να μην καταλαβαίνουν τι εννοεί, αλλά το βιώνουν στα σπίτια τους.

 
 

Τον Πρόεδρο της Βουλής ξενάγησε σε όλους τους χώρους της οικίας – μουσείου του Εκ.Βενιζέλου, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Παπαδάκης, ενώ τον συνόδευαν οι Βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Το απόγευμα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Ελ.Βενιζέλος υπο την προεδρία του κ.Βούτση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η καθιερωμένη εκδήλωση στα γραφεία του ιδρύματος, για την επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί από τα Χανιά νωρίς το πρωί της Τρίτης και δεν θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις στο φρούριο Φιρκά, καθώς την Τρίτη πρέπει να προεδρεύσει της συνεδρίασης της Βουλής.

Σήμερα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων απο την μαθητιώσα νεολαία στο άγαλμα του Ελ.Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας των Χανίων.

Το πρωί της Τρίτης, μετά την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων, η Ελληνική σημαία θα μεταφερθεί με πομπή στο φρούριο Φιρκά, όπου και θα αναρτηθεί στον ιστό του φρουρίου, όπως ακριβώς έγινε και την 1η Δεκεμβρίου του 1913.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook