Οι επτά Δήμαρχοι του νομού Χανίων στηρίζουν την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στην απόφασή της για την επιβεβλημένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας ώστε να παραμείνει στα χέρια των συνεταίρων της.

Στην κοινή τους ανακοίνωση , οι επτά Δήμαρχοι του νομού αναφέρουν και τα εξής:

Επειδή οι Δήμαρχοι του Νομού Χανίων θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι στα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης συμφωνήσαμε στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης που αφορά την ανακεφαλαιοποιηση των συνεταιριστών τραπεζών

Στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός αυτού αλλά και η διαθεσιμότητα – όσο το δυνατόν – περισσότερων εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Στα παραπάνω πλαίσιο, σημαντικό ρόλο κατείχαν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες οι οποίες με τις αρχές τις εγγύτητας αλλά και της αμεσότητας, προσέφεραν πολύτιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και κεφάλαια, σε επιχειρηματίες αλλά και καταναλωτές όταν πιθανόν, άλλοι τρόποι εξεύρεσης πόρων – μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος – ήταν κλειστοί.

Είναι αναγκαίο τέτοιες πρωτοβουλίες, μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης περί συμμετοχής και των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση, να τύχουν υποστήριξης ώστε οι τελευταίες να μπορέσουν να επιβιώσουν στηριζόμενες στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες και επί το πλείστον εξυπηρετούν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες του νησιού μας. Ιδιαίτερα αναφερόμενοι στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων μπορούμε να σημειώσουμε τον ενεργό της ρόλο στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της ανάληψης πρωτοβουλιών για την υποστήριξη ιστορικών επιχειρήσεων του νομού στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εταίρους – πελάτες της στη σωρεία των οικονομικών προβλημάτων που αυτοί έχουν να διαχειριστούν. Επίσης η συνεργασία της με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ως αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή ωφελιμότητα για αυτούς και τους δημότες τους.

Τελειώνοντας, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο, οι συνεταιριστικές τράπεζες – και ιδιαίτερα η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων – να ενισχυθούν στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης μέσα από την ίδια την τοπική κοινωνία από την οποία αντλούν δύναμη για να συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο και το σκοπό τους που με επιτυχία μέχρι σήμερα εκπλήρωσαν.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας
Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης 
Ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός
 Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης 
Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Ιώννης Περράκης
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης 
Η Δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook